Oh no! Taylor Swift-fan overlijdt door extreme hitte bij concert in Brazilië

'Ik kan niet eens vertellen hoe kapot ik hiervan ben'

Afgelopen vrijdag gaf Taylor Swift een van haar ‘Eras Tour’-concerten in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro. Het was er zo warm, dat ruim duizend fans flauw zijn gevallen en één Swiftie door de extreme hitte is komen te overlijden.

Extreme hitte tijdens concert

Het is op dit moment extreem heet in Brazilië. In sommige delen van het land loopt de gevoelstemperatuur op tot zo’n 58,5 graden. Zo ook tijdens Taylor haar laatste show in de hoofdstad Rio de Janeiro. Beelden van het concert die op sociale media rondgaan laten zien dat meerdere bezoekers om water vragen. De zangeres stopte tijdens een van haar nummers om ervoor te zorgen dat mensen dat kregen; Swifties mochten namelijk zelf geen water het stadion in meenemen.

Zo’n duizend fans vielen voor of tijdens het concert door de extreme hitte flauw, waarvan er één uiteindelijk zelfs overleed. Dit meldt de Braziliaanse krant Folha de S.Paulo. Het slachtoffer is een 23-jarige vrouw. Ze werd nog voordat het concert was begonnen onwel, waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht en aan een tweede hartstilstand zou zijn overleden.

Geschokt

Taylor reageert ontdaan op het nieuws via Instagram. ”Ik kan niet geloven dat ik dit schrijf, maar met een gebroken hart moet ik zeggen dat we eerder vanavond voorafgaand aan mijn show een fan hebben verloren”, begint ze haar verhaal op Instagram. ”Ik kan niet eens vertellen hoe kapot ik hiervan ben. Er is nog heel weinig informatie, behalve dat ze zo ongelooflijk mooi was en veel te jong. Dit is het laatste wat ik ooit had gedacht dat zou gebeuren toen we besloten om deze tour naar Brazilië te brengen”, aldus de verdrietige zangeres.

Ook kondigt ze aan tijdens de show die later dit weekend plaatsvindt in Rio de Janeiro niet over de dood van de fan te zullen praten, omdat ze te overweldigd is door het verdriet. Sad!

Bron: NU.nl, Instagram @taylorswift | Beeld: NL Beeld, Instagram @taylorswift

Laatste nieuws