Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mike's vriendin stelt voor om hun toekomstige kind beide bij een andere naam te noemen

'We kunnen het gewoon niet eens worden'

stel ruzie

Mike's* vriendin Door is zwanger van hun eerste kind, een dochter, en hoewel Door binnen nu en een maand al gaat bevallen, heeft het stel nog steeds geen naam uitgekozen. De reden daarvoor is dat ze het maar niet eens kunnen worden, aangezien hun smaken zó ver uit elkaar liggen. Daarom heeft Mike's vriendin hem een nogal bijzonder voorstel gedaan...

Smaken verschillen

"Ons probleem komt voort uit een groot verschil in smaak wat betreft kindernamen", begint Mike zijn verhaal. "Mijn vriendin houdt van hele simpele, klassieke namen, die ik persoonlijk een tikkeltje ouderwets vind." Hij vertelt dat Door's favoriete meisjesnamen Elizabeth, Esther en Hannah zijn. "Daarnaast hebben ook de namen Emily, Beatrice en Geraldine de revue gepasseerd."

Mike's voorkeur gaat uit naar wat ongebruikelijkere namen. "Namen die ik geweldig vind zijn Indigo, Lyric, Elodie en Sunny", vertelt de toekomstige vader. Het moge duidelijk zijn: de smaak van het koppel ligt mijlenver uit elkaar.

Oneens

Het probleem is dat Mike en Door – doordat hun smaken zo sterk verschillen – ook echt een hekel hebben aan de namen die de ander verzint. Mike is van mening dat zijn vriendin hierin wel iets toegeeflijker mag zijn. "Ik probeer namelijk wel variaties op mijn voorkeursnamen te verzinnen die beter bij haar smaak passen", vertelt hij. "Dit kaartte ik bij haar aan, maar toen reageerde ze dat zij meer inspraak op de naam van ons kind zou moeten krijgen, aangezien zij degene is die haar draagt en ter wereld zal brengen." Mike vertelt dat Door later gelukkig op die mening is teruggekomen.

Twee namen

Omdat het maar niet lukt om het eens te worden, heeft Door Mike een voorstel gedaan. "Ze stelde voor dat de één onze dochter's eerste naam kiest, en de ander de tweede", vervolgt hij zijn verhaal. Een optie zou dan bijvoorbeeld Elizabeth Indigo kunnen zijn, legt Mike uit. "Dat vind ik nog niet eens zo'n gek idee, maar daarna zei ze dat we onze dochter dan beide bij een andere naam kunnen noemen..."

"Ik ken Door, en ik geef het een maand totdat ze geïrriteerd raakt dat ik onze dochter niet bij dezelfde naam noem als zij", zegt Mike. Daarnaast wil zijn vriendin perse de eerste naam kiezen, waardoor hun dochter waarschijnlijk alsnog vaak bij deze naam genoemd zal worden.

Volwassen

"Ik weet dat mijn familie meer neigt naar mijn voorkeursnamen en dat zij ons kind eerder Indigo zullen gaan noemen", gaat Mike verder. Hij denkt dat dit Door's ergernis alleen maar groter zal maken. "Ik kaartte dit bij haar aan, maar ze zei me dat ze er volwassen mee om zou gaan en het niet erg zou vinden als de meerderheid van onze vrienden en familie ons kind bij 'mijn' gekozen naam zou noemen." Mike weet niet of hij zijn vriendin moet geloven, wat vinden jullie van het idee van zijn vriendin?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ObviousDetective9204.

Lifestyle
  • Reddit
  • Adobe Stock