Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eliyha Altena over de liefde: ‘Krijg af en toe berichtjes van meiden die verliefd zijn’

'Met social media weet je nooit wie erachter zit'

Hij staat al van jongs af aan in the picture, maar brak dit jaar pas echt door dankzij de Netflix-serie Knokke Off. In de nieuwste Grazia vertelt de ambitieuze Eliyha Altena (21) over de hordes fans die hij sindsdien heeft en welke uitwerking dit heeft op zijn liefdesleven.

In de spotlights

Knokke Off is razend populair. Maar of Eliyha sindsdien ook meer aandacht krijgt? “Jazeker, Knokke Off heeft een enorme impact op mijn leven'', vertelt de acteur. ''Maar ik doe dit niet om bekend te zijn. In het verleden werd ik veel door kinderen herkend, zelfs met een zonnebril en hoodie op, dat vind ik heel eng soms. Ik moest eraan wennen dat er nu ook volwassenen zijn die me herkennen'', biecht hij op. ''Vlak na Knokke Off was ik met vrienden naar het festival Thuishaven en legden we een wedje. Hoeveel mensen zullen mij herkennen? Ik zei: ‘Vijf, misschien zes’... Zij zeiden: ‘Meer! Een stuk of tien.’ Uiteindelijk waren het er vijfentwintig! Gek joh, al dit succes had ik nooit verwacht. Maar het is ontzettend leuk om van zoveel mensen te horen dat ze de serie tof vinden. In België word ik helemaal om de haverklap herkend. Er zijn mensen die mijn handtekening willen op hun schoenen. Mensen verzinnen de gekste dingen...” aldus Eliyah.

Eliyha Altena: ‘Door mijn moeder heb ik veel respect voor vrouwen gekregen’

Slide in DM

Ook op liefdesgebied heeft dit het een en ander teweeggebracht. “Ik krijg dagelijks veel berichten. Vaak hoor ik dat mensen zeggen ‘Je bent een heel goede acteur en kan heel groot worden.’ Sommigen zeggen zelfs: ‘Jij bent mijn favoriete acteur’. Dat ontroert me, want er zijn zoveel acteurs in de wereld... Ik ben dan trots en het geeft me alleen maar motivatie om door te gaan en beter te worden'', legt hij uit. ''Af en toe krijg ik berichtjes van meiden die mij heel knap vinden of zelfs verliefd op me zijn, of die een keer iets met me willen drinken om me beter te leren kennen. Ik vind dat ontzettend lief, maar daar blijft het bij. Ik denk wel: ik ken jou niet. En met social media weet je nooit wie erachter zit...”

Type

Waarin hij op liefdesgebied van zijn personage Daan verschilt? “Daan is hopeloos verliefd, zo ben ik niet. Ik ben wel wat realistischer en ga niets forceren. Werkt het niet doordat er te veel verschillen zijn, dan houdt het op. Een meid die al in een relatie zit, is voor mij een no-go. Ik geloof niet in één ware, maar als ik iemand leuk vind, dan ga ik er wel voor'', vertelt hij stellig. ''Ik weet niet of ik één type heb, het gaat uiteindelijk om innerlijk. Ik vind het fijn als iemand zorgzaam en grappig is, maar nog belangrijker is het als iemand een eigen leven heeft. Ik kan het waarderen als zij haar mannetje staat en weet wat haar levensdoelen zijn. Dat heb ik ook.'' Hij vult aan: ''Ik knap af op een aanwezig en uitbundig iemand. Als ik thuiskom, wil ik rust. En ik houd niet van mensen die niet geordend zijn. Ik heb zelf een beetje OCD. Je moet niet te laat op onze date komen zonder geldige reden, haha. Ik denk ook dat je op bepaalde niveaus met elkaar moet matchen, zodat je de diepte in kunt gaan.”

Verder lezen? In de nieuwste Grazia lees het volledige interview met Eliyha Altena. Nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: Ruud Janssen