Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Olivia Rodrigo openhartig over break-up met voormalig bestie Taylor Swift

'We moeten stoppen met doen alsof elk liedje over één specifiek iemand gaat.'

De 20-jarige Olivia Rodrigo nam in één klap de muziekwereld over, maar heeft in de tweeënhalf jaar dat ze in de spotlights staat ook al heel wat voor haar kiezen gekregen. Zo ook na de kortstondige vriendschap met voormalig bestie Taylor Swift.

Storm Taylor

Waar Olivia met debuut-album Sour gedwongen werd kennis te maken met de schaduwkant van beroemdheid en haar rust zocht in breinaalden en koekjes, was de volgende sh*tstorm alweer op komst: Storm Taylor. Zo snel als Olivia en Taylor Swift besties werden – met Taylor die Olivia aan de lopende band promootte op social media – zo snel leek de vriendschap te bekoelen toen Swifties opmerkten dat sommige liedjes van Olivia wel heel veel weg hadden van twee Taylor nummers, met een stortvloed aan kritiek als gevolg. Beide sterren zwegen over de aantijgingen, maar een paar maanden later verscheen Taylors naam ineens in de credits van de nummers en moest Olivia royalty’s aan haar afdragen.

“Ik heb er zelf weinig mee te maken gehad, onze teams regelden dit,” laat Olivia erover los, “maar ik denk niet dat ik zelf een andere artiest zou dwingen om mij credits te geven als diens nummer op de mijne lijkt.” Klinkt als een klein steekje onder water. En precies genoeg shade om de geruchtenmolen wéér op gang te brengen toen afgelopen zomer de eerste hit van Olivia’s tweede album Guts verscheen: Vampire. Met rake lyrics, over een persoon die alleen maar neemt zonder ook maar iets te geven, kunnen fans niet anders dan denken: gaat dit over ex-bestie Taylor?

Hoe Olivia Rodrigo in één klap de muziekwereld overnam

Break-up besties

Anderen denken juist dat het nummer over ex-liefje Zack Bia gaat. Olivia en Zack hadden in 2022 een half jaar een relatie. Daarvoor had hij verkering met popsterren Noah Cyrus en Madison Beer. Die laatste zou ook al een liedje over Zack geschreven hebben, Selfish, en in de teksten van beide nummers zijn wel heel veel gelijkenissen te vinden... Zo zingt Madison: “I bet you thought you gave me real love, but we spent it all in night- clubs”, en horen we Olivia in Vampire zingen over iemand die ‘alleen ’s nachts van zich laat horen’. Ook heeft Madison het over iemand die ‘alleen maar liegt’ en vraagt Olivia zich af: “Hoe kun je zo genadeloos liegen?” Kan toeval zijn. Maar als het aan Madison Beer ligt, krijgt Zack de hoofdrol in beide nummers. “Thank u miss Olivia”, postte Madison tijdens de geruchtenstroom in een tweet, die ze later weer verwijderde.

Olivia ontkent de geruchten, zowel over Taylor als haar ex... Nou ja, deels: “Ik zal nooit verklappen over wie mijn nummers gaan. Dat maakt songwriting zo magisch. Je kan schrijven over een ervaring die heel persoonlijk voelt en het uitbrengen, en dan van mensen in allerlei verschillende levensfasen horen: ‘Ik herken mezelf hier zo in’. We moeten stoppen met doen alsof elk liedje over één specifiek iemand gaat.”

Verder lezen? In de nieuwste Grazia lees je nog veel meer over Olivia Rodrigo. Vanaf vandaag in de winkel! 

Tekst: Ivana Batstra | Beeld: NL Beeld