Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nienke Plas deelt opgelucht bericht na hartoperatie dochtertje: 'Alles is goed gegaan'

'Haar hartje heeft een nieuw lappie erbij gekregen'

Nienke Plas haar dochtertje Harley is geboren met een hartafwijking, zo deelde ze niet heel lang na de geboorte van haar kleine spruit. Echter, deelde ze recent dat de kleine Harley wéér onder het mes moest om 'er een nieuw lappie bij te krijgen'. En om haar volgers up to date te houden, deelde ze afgelopen donderdag hoe de operatie is gegaan.

Operatie

"De operatie zit erop", begint ze haar bericht waarin we een foto zien van bokshandschoentjes met de naam van haar dochtertje erop. "Ruim 5 uur later kregen we het belletje van de chirurg. Alles is goed gegaan. Godzijdank. Of het Universum, of gewoon de artsen, de energie van familieleden aan de andere kant, de ontelbaar kaarsjes die dierbaren hebben aangestoken."

Ze vervolgt haar bericht met: "En Harley haar eigen sterke wilskracht niet te vergeten. Zoveel om dankbaar voor te zijn. Haar hartje heeft een nieuw lappie erbij gekregen. Van het hartzakje van een rund, dus ze is nu kwart kalf. Het staat haar goed want de kwaliteit van haar hart is gestegen. En voor nu aansterken en bijkomen. Bedankt voor iedereen die een momentje heeft genomen om een berichtje te sturen of aan haar te denken. Het heeft geholpen. ❤️‍🩹"

Reacties

De reacties worden overspoeld met lieve berichtjes voor Nienke haar familie en natuurlijk voor de kleine Harley. Zo reageren onder anderen Nicolette van Dam, Shelly Sterk, Quinty Trustfull, Jayjay Boske en Sylvia Geersen met hartjes onder de post. Chantal Janzen reageert met: "Zo fijn!!❤️❤️❤️❤️❤️" en Bettina Holwerda schrijft: "Oh, wat fijn!!❤️❤️❤️"

Hartafwijking

Eind januari dit jaar beviel Nienke van haar derde spruit. Echter, ging de bevalling niet helemaal zoals gepland. Zo deelde zij na haar bevalling een foto in het ziekenhuis met het nieuws dat Harley een ingrijpende hartoperatie moest ondergaan.

“Onze kleine meid kreeg het even zwaar voor de kiezen. Het leek of we waren beland in een hele slechte film. De afgelopen 24 uur waren vol met angst en hoop tegelijk.” Ze vervolgde dat er door doktoren bij haar kleine meid een ‘geboren hartafwijking’ is vastgesteld. Zelf omschreef ze het als ‘nog niet af’. En hierom was er vannacht een spoedoperatie nodig. Heavy! 

Bron: RTL Boulevard, Instagram | Beeld: NL Beeld, Instagram