Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

27 dingen die je kunt eten bij een opgeblazen gevoel

Met deze producten kun je een opgeblazen gevoel verminderen.

We hebben allemaal weleens last van een opgeblazen gevoel. Heel vervelend natuurlijk, maar wat kun je eraan doen? De oorzaak van een opgeblazen gevoel is vaak dat je te veel of juist te weinig eet. Maar het kan ook met voeding te maken hebben. De volgende 27 dingen kun je in elk geval met een gerust hart eten als je ervan af wilt!

Opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel heb je in twee varianten. De eerste variant wordt veroorzaakt door verkeerd eten wat resulteert in vastzittende gassen. Voedingsstoffen als bonen, zuivel of vet kunnen dit soort gassen veroorzaken.

De tweede variant komt door het vasthouden van water (vocht). Je hebt het gevoel dat je helemaal opgezwollen bent en eruitziet als een Michelin-mannetje. Herkenbaar? Maar waardoor kan dit eigenlijk optreden? Een opgeblazen gevoel door teveel vocht kan komen door hormonale veranderingen, menstruatie, niet genoeg drinken of door te veel zout voedsel te eten. Good to know! 

Voeding

Het is daarom belangrijk om naast het juiste eten te nuttigen, ook voldoende water te drinken. Zeker wanneer je kiest voor eten met veel vezels, moet je erop letten om genoeg te drinken. Zo voorkom je beide varianten van een opgeblazen gevoel.Probeer water met prik te vermijden, dit zorgt namelijk juist nog meer voor een opgeblazen gevoel. Daarnaast is het verstandig om deze 27 etenswaren eens te proberen om van je opgeblazen gevoel af te komen.

1. Yoghurt

2. Gember

3. Bananen

4. Citroenen

5. Avocado

6. Komkommer

7. Asperges

8. Kiwi

9. Witte bonen

10. Ananas

11. Rode bieten

12. Tomaten

13. Kokosnootwater

14. Artisjokjes

15. Courgette

16. Havermout

17. Spinazie

18. Frambozen

19. Blauwe bessen

20. Watermeloen

21. Zoete aardappel

22. Munt

23. Donkere chocola

24. Sinaasappels

25. Granaatappel

26. Grapefruit

27. Linzen

Voor ieder wat wils

Ben jij radeloos wat je nog wel kunt eten en drinken als je last hebt van een opgeblazen gevoel? No worries. Zoals je ziet is er een lange lijst met producten die je juist kunt eten. Van sinaasappels tot havermout en van komkommer tot yoghurt: er is genoeg keuze en er zit voor ieder wel wat wils bij.

Bron: Marie Claire, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock