Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 redenen waarom een dutje doen helemaal niet zo chill is als iedereen beweert

Herkenbaar?

Een heerlijke powernap rond het middaguur om jezelf weer even op te laden? Klinkt heerlijk, toch? En menigeen doet het. Toch denkt lang niet iedereen er zo over, want een dutje is soms helemaal niet zo lekker als iedereen zegt. En wel om déze redenen!

5 redenen waarom je de powernap wil overslaan

1. Je komt niet in slaap wanneer het buiten nog licht is

Tenzij je de luxe hebt dat je je kamer binnen een paar seconden kunt omtoveren tot een ware bunker waar licht ver te zoeken is.

2. Je hebt geen zin om jezelf weer helemaal opnieuw te fatsoeneren na een dutje

Heb je in de ochtend net de perfecte wing gezet wat betreft je eyeliner, kun je dit na je dutje weer helemaal opnieuw proberen te doen. Je make-up is meestal niet echt nap proof... Om nog maar niet over je kapsel te spreken.

3. Wanneer je wakker wordt van een dutje voelt het alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden

En heb je vervolgens eerst een uur nodig om weer een beetje bij te komen. Hoe laat is het? Waar ben ik of welk jaar is het?

4. Je hele ritme raakt ontregeld

Je bent per ongeluk door de wekker heen geslapen en wordt wakker om 21:00 uur in de avond. Probeer dan nog maar eens om 23:00 uur in slaap te komen...

5. Een dutje doen maakt je juist nóg vermoeider

Heb je eigenlijk wel geslapen? Je bent vaak weer terug bij af...

Al met al is een dutje af en toe geen overbodige luxe (helemaal wanneer je een kater hebt en je lichaam nog wel wat extra slaap kan gebruiken), maar je kunt dus beter proberen om de vermoeidheid te overwinnen. Ga een rondje wandelen of maak een lekkere smoothie voor extra energie. You can do it!

Bron: Upcoming | Beeld: Ginny & Georgia