Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trend alert: zo maak je de nineties lip

Zo krijg je volle lippen à la Gigi Hadid.

Cannes Firebrand screening NG

Nieuw seizoen, nieuwe trends. Hoog tijd voor een beauty-update! Welke beautytrends gaan we overal zien, welke celebs zijn ermee gespot en hoe maak je de look zelf? In de nieuwste Grazia bespreken we vier trends. Deze keer: nineties lip.

Jaren '90

Om de paar jaar komen er weer beautytrends uit de jaren '90 oppoppen en deze keer is het de nineties lip die een comeback maakt. Van deze look is overigens niet iedereen fan. Het contrast met een donkere lipliner en een lichtere kleur op je lippen kan – als je ’m fout aanzet – eerder ordinair dan classy lijken. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen.

Gespot bij?

Kendall Jenner, Gigi Hadid, Lizzo.

Wat is de trend?

De nineties lip werd ook wel de supermodellen lip genoemd, omdat de look destijds op de runways een grote hit was bij onder andere Naomi Campbell en Cindy Crawford. Bij deze look draait het allemaal om het contouren van je lippen door het gebruik van een bruine lipliner en een lichtere tint lipstick, zodat het lijkt alsof je vollere lippen hebt.

Hoe maak je de look?

Prep je lippen eerst met een zachte scrubbeurt met een tandenborstel of lipscrub, zodat je lippen lekker zacht zijn. Begin daarna met het accentueren van je lippen met een lippotlood in een bruine tint. Eventuele uitschieters haal je weg met een wattenschijfje. Blend de lipliner eventueel zodat de lijn iets minder scherp wordt. Kleur dan je lippen in vanaf het midden naar de buitenkant, met een beige of taupe tint lipstick. Maak de nineties lip helemaal van nu door niet te kiezen voor een matte lipstick, maar laat je lippen lekker shinen.

Pak er dus een lipstick met een satijnen finish bij, of breng over je lipstick een beige of transparante gloss aan. De rest van je look houd je vrij basic. Geef je huid een lichte matte dekking met een getinte dagcrème, poeder of foundation en kies voor matte latte-kleuren op je ogen – juist, die andere beautytrend van nu. De look doordragen in de avond? Breng dan nog een glans of glittertje aan, én een strakke eyeliner voor extra definitie. Een paar flinke lagen mascara en klaar ben je.

Tip: Wil je je lippen extra vol laten lijken? Breng het lippotlood dan iets over je liplijn aan.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: NL Beeld

Beauty
  • Gigi Hadid attending the screening of ‘Firebrand (Le Jeu De La Reine)’ and red carpet at Palais Des Festivals in Cannes, France on May 21 2023 as part of the 76th Cannes Film Festival. Photo by Nicolas Genin/ABACAPRESS.COM