Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yes! Alle nummers uit Net als in de film staan nu op Spotify

Lekker nagenieten van alle heerlijke nummers uit de film!

De gloednieuwe Nederlandse musicalfilm Net als in de film is sinds vorige week te zien in de bioscoop. Heb jij de film al gezien en heb je ook enorm genoten van alle muziek? Goed nieuws! Want alle nummers uit de film staan sinds kort op Spotify.

Net als in de film

Net als in de film gaat over Annabel (Noortje Herlaar) en Sander (Benja Bruijning), die in alles elkaars tegenpolen lijken als ze begin jaren ’80 eindexamen doen. Maar als de twee samen in de schoolband terechtkomen vinden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Sander is echter niet de enige die gelooft in Annabels muzikale talent en als ze met Olaf (Kay Greidanus) in zee gaat verliest ze Sander uit het oog. Tot ze elkaar in de 90’s weer tegenkomen en samen met Sanders beste vriend Malcolm (Uriah Havertong) een dance-act beginnen. Three is a Crowd voert al snel de hitlijsten aan. Maar hoe groter het succes, hoe moeilijker het is om trouw te blijven aan elkaar en jezelf.

Muziek

Een musicalfilm kan natuurlijk niet zonder muziek! Enne, dat weten de makers van Net als in de film als geen ander. In de film zitten maar liefst 11 heerlijke nummers uit de jaren tachtig en negentig, die een nieuw jasje hebben gekregen. Van de het nummer Net als in de film – die natúúrlijk niet kan ontbreken – tot de swingende mash-up en van het gevoelige Mag het licht uit tot Banger hart: je vindt ze nu allemaal op Spotify!

Droomproject

Voor Noortje, die de hoofdrol mag vertolken, was deze film 'een droomproject'. “Ik speel Annabel, een jonge vrouw die al van jongs af aan de droom heeft om als zangeres door te breken. Dat lukt, maar ze wordt eigenlijk een soort speelbal van de muziekindustrie en moet haar eigen stem zien te vinden”, vertelt ze over haar rol in Net als in de film in de nieuwste Grazia. Een Nederlandse musicalfilm? Dat was haar op het lijf geschreven. “Voor mij was dit echt een droomproject, want mijn grote liefdes voor spelen, dansen en zingen komen allemaal samen in deze film.”

Ook voor Kay was het heel fijn om met Noortje samen te werken. Een van zijn favoriete scènes om op te nemen was dan ook een met haar. “Een heel fijne scène om samen te spelen was eentje waarin het niet goed gaat tussen onze personages. Dat was een van mijn favorieten. Soms is het gewoon heel lekker om een conflict te spelen. Dat was een leuke dag. Ook vond ik het heel tof om een stuk van De Bom van Doe Maar te zingen. Dat was wel een van mijn hoogtepunten”, vertelt hij aan Grazia.

Net als in de film draait nu in de bioscoop! 

Bron: Spotify, Pathé, Grazia archief | Beeld: Net als in de film