Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ha! De Verraders werd blijkbaar eerst getest voor het op tv kwam

En wel op deze locatie.

Het nieuwe seizoen van De Verraders is in volle gang en iedere aflevering laat ons weer op het puntje van onze stoel zitten. We hebben inmiddels al een paar seizoen van de serie kunnen zien, maar hoe is de show eigenlijk tot stand gekomen? Nou, blijkbaar werd het format eerst ergens getest – en wel op een heel bijzondere locatie.

Format

De Verraders is van oorsprong een Nederlands format, maar ook over de grens is het een groot succes. Het programma is inmiddels namelijk ook al in België, Engeland, Amerika en Australië gemaakt. In het programma proberen de Verraders het zilver voor zichzelf te houden, terwijl de Getrouwen proberen om de Verraders te verbannen. Tegelijkertijd hebben de Verraders elke nacht de kans om een Getrouwe te vermoorden.

Eerst testen

Voordat het format bij ons op de buis verscheen, is het wel eerst goed getest. En dat werd niet in een studio gedaan, maar gewoon in de achtertuin bij programmadirecteur Peter van der Vorst. Dat heeft Rob Goossens – die zelf nu in de Halloween-editie van het programma te zien is – bekendgemaakt in de BLVD-podcast."De Verraders is getest voor ze het gingen maken", vertelt hij.

"Iedereen dacht al wel: dit kan wel eens wat gaan worden, maar toen zijn ze bij Peter van der Vorst in Abcoude in de achtertuin het gaan spelen. En toen zat iedereen er zo snel zó in, dat ze zoiets hadden van: dit gaan we gewoon doen. (…) Toen voelde iedereen: dit gaat gewoon groot worden", aldus Rob. Aha!

Cast

Het huidige seizoen van De Verraders is weer een Halloween-editie. Dit keer zien we – naast Rob Goossens dus – onder meer BN'ers Monica Geuze, Katja Schuurman, Fajah Lourens, Guido Weijers, Jayjay Boske, Bente Fokkens, Bertie Steur, André Dongelmans, Eva Koreman, Bokoesam, Pepijn Lanen en Tim den Besten. De eerste paar afleveringen zijn al op Videoland te zien.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: De Verraders