Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pommelien Thijs: ‘Na Knokke Off zat ik even in een zwart gat’

'Ik kon in één dag van de hoogste pieken naar de diepste dalen gaan'

De 22-jarige Pommelien Thijs is hot! Ze speelt de hoofdrol in de Netflix-serie Knokke Off, maakt liedjes met MEAU en Jaap Reesema én tourt met haar muziek door België en Nederland. Maak kennis met de Vlaamse zangeres en actrice.

Er vol voor gaan

"Als kind greep ik elke mogelijkheid aan om op een podium te staan", blikt Pommelien terug op hoe het allemaal begon in de nieuwste Grazia. "Ik kreeg het mee van mijn zus, die me leerde zingen en spelen. Ik zat bij meerdere koren waarmee ik grote arenashows deed, zong in het achtergrondkoor van K3 en speelde vanaf mijn tiende in musicals. Ik had toen al veel interesses, maar in musical kwam voor mij alles samen", vertelt ze. "Ook was ik reporter voor de kinderzender Ketnet." Ze is begonnen aan haar studie Biologie, maar toen haar carrière van de grond kwam stopte zie hier snel mee. "Zo had ik een grote rol in de Belgische serie #LikeMe en had ik net Nu wij niet meer praten (met Jaap Reesema, red.) uitgebracht. Op mijn negentiende was mijn agenda zo overvol dat ik dacht: dan kan ik het maar beter goed doen en er vol voor gaan."

Tijd met vrienden en familie

Drie jaar later staat ze op grote podia. Enne, dat voelt soms wel alsof ze in een sneltrein zit. "Ik kan hele drukke periodes hebben, zoals afgelopen zomer. Dan is het moeilijk om te beseffen wat er elke dag gebeurt", zegt ze eerlijk. "Dat is zonde, want alles wat ik meemaak, is speciaal en wil ik juist actief beleven." Als Pommelien dat voelt, probeert ze dan ook gas terug te nemen. "Ik word namelijk verdrietig als ik mijn vrienden of familie lange tijd niet heb gezien, en dan ga ik minder presteren op een podium. Ik probeer bewust dagen met hen te zijn."

Bizarre belevenis

Pommelien speelde in de Netflix-serie Knokke Off de rol van Louise, die een bipolaire stoornis heeft. Die rol noemt ze 'heel intens'. "Ik kon in één dag van de hoogste pieken naar de diepste dalen gaan. Zo moest ik een scène spelen waarin ik heel depressief en emotioneel was, het volgende moment was ik compleet losgeslagen en danste op

een bachelorfeestje met een stripper", vertelt ze. "Dat schakelen was moeilijk, maar ik vond het extra cool als dat lukte. Die opnameperiode was een bizarre belevenis. Na draaidagen van twaalf uur ging ik soms naar huis en dacht dan: o, ik raak hier moeilijk uit. Na die draaiperiode zat ik even in een zwart gat: wat nu?"

Moeite met spotlights

Dat Pommelien steeds bekender wordt, blijft ze 'spannend' vinden. "Het was nooit mijn doel om in de spotlights te staan, daar heb ik nu soms nog moeite mee. Het blijft bizar als grote groepen je nummers meezingen die je in een kleine rustige ruimte hebt geschreven", legt ze uit. "In België is de aandacht helemaal intens, maar zolang de mensen beleefd zijn, is het prima." Sinds ze in Knokke Off haar opwachting maakte, heeft ze niet alleen meer een jonger publiek. "Er komen ook 50-plussers naar mij toe die zeggen: ‘Wow, ik vind het heel gaaf wat je doet!’ Het meest bizarre is wel als er meisjes van zestien jaar naar me toe sprinten en gaan gillen als ze me zien. Dan schrik ik soms wel", lacht ze.

Het hele interview met Pommelien Thijs lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld