Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zoontje Kim Kötter en Jaap Reesema te horen in podcast koning

Hoe leuk!

Een grote eer voor het zoontje van Kim Kötter en Jaap Reesema. De 6-jarig Muck mag namelijk vragen stellen aan koning Willem-Alexander in de podcast Door de ogen van de Koning. Dat heeft vader Jaap bevestigd aan het ANP.

Podcast

Koning Willem-Alexander zit dit jaar maar liefst tien jaar op de troon. Dat jubileum wordt onder meer gevierd met een reeks podcastafleveringen, waarin hij terugblikt op tien jaar koningschap. In Door de ogen van de Koning, waarvan inmiddels vier afleveringen online staan, gaat hij in gesprek met Edwin Evers en bespreken ze per jaar zijn avonturen. Maar dat is niet alles, elke aflevering is er ook een kind te horen die vragen mag stellen aan de koning. En niet geheel toevallig kennen we zijn ouders ook heel goed!

De zoon van

Nadat er een jongen genaamd Muck te horen was in de eerste afleveringen, ging er bij sommige mensen al een belletje rinkelen. En inderdaad, aan het ANP bevestigt Jaap dat het om zijn zoontje gaat. Een unieke kans voor de kleine man, aangezien zijn vader nauw betrokken is bij het project. "We hebben gekozen om het kernteam zo klein mogelijk te houden, dus bijzonder dat Muck de vragen mocht stellen", vertelt de zanger en medeoprichter van Tonny Media, het bedrijf dat de podcast maakt. Jaap is dan ook 'erg trots' op de podcast, en terecht!

Vragen aan de koning

"Omdat kinderen er zo goed in zijn om zich alles hardop af te vragen wat ze nog niet weten, hebben we iemand bereid gevonden om daar het woord over te voeren", legt Edwin uit. Elke aflevering mag Muck daarom een vraag stellen aan de koning. Zo vertelt de 6-jarige in de eerste aflevering dat hij ook 'ooit' koning wil worden, omdat hij dan de baas van Nederland is. Hij vervolgt dat zijn vader daarop heeft gezegd dat Mark Rutte de baas is. "Maar u bent toch de baas van Rutte?" vraagt Muck aan de koning. Hoe cute!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld