Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig nieuws voor Tim Hofman

Een gewapende man wilde de presentator om het leven brengen.

Enorm heftig nieuws rondom Tim Hofman vandaag. De presentator, die bekend is van spraakmakende reportages zoals zijn BOOS-uitzending rondom The Voice of Holland, is het doelwit geworden van een aanslag op het Mediapark in Hilversum. Dat heeft BNNVARA vandaag bekendgemaakt.

Dreiging op het Mediapark

Een 41-jarige man uit Breda zit wegens een dreiging op het Mediapark al een maand vast. Dat maakte Panorama vorige week bekend. Inmiddels is er meer informatie naar buiten gekomen over de arrestatie, de verdachte en zijn beoogde doelwit. De Telegraaf meldt dat de dreiging gericht was op één specifiek persoon, namelijk presentator Tim Hofman. Dat maakte BNNVARA vandaag bekend aan haar personeel.

Gewapende man

Op de avond van 6 september zou er een gewapende man het pand van BNNVARA in Hilversum zijn binnengelopen. De man had zich eerder die dag al laten zien in het gebouw omdat hij een ontmoeting wilde regelen met Hofman. Toen dat niet lukte, besloot hij 's avonds inclusief vuurwapen en mes terug te keren naar het Mediapark. Hij meldde zich bij de beveiliging, die vervolgens de politie inschakelde. Panorama schreef eerder dat de man mogelijk met explosieven heeft gedreigd. Dat blijkt niet het geval te zijn geweest.

Grote impact

Volgens De Telegraaf werd het personeel van BNNVARA maandagmorgen bij elkaar geroepen. De directeur van BNNVARA, Lonneke van der Zee, liet tijdens die vergadering weten dat de impact groot is binnen de omroep. Ook meldde ze dat er direct zorg is uitgegaan naar de aanwezige beveiliger en receptiemedewerker. Hetzelfde geldt voor Tim Hofman en het BOOS-team.

Het is niet duidelijk wat de relatie is tussen Hofman en de verdachte. De man is in ieder geval nooit in het programma BOOS verschenen en is ook geen ex-werknemer.

Bron: RTL Boulevard, Panorama, Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld