Tim Hofman sleept bijzondere titel in de wacht

'Zal er voorzichtig mee zijn', grapt Tim op Instagram.

Lees ook

Met zijn prachtige programma Over Mijn Lijk en natuurlijk dé aflevering van BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland kon het bijna niet anders: Tim Hofman mag zichzelf nu ‘de meest invloedrijke persoon in de media’ noemen.

Bijzonder

Presentator Tim Hofman staat dit jaar bovenaan de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Op Instagram laat Tim op een heel Tim Hofman-achtige wijze heel blij te zijn met de prijs. “Bijzonder, bedankt. Zal er voorzichtig mee zijn”, schrijft hij bij een screenshot van een Telegraaf-artikel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Battle of the influencers

Met zijn benoeming tot meest invloedrijke persoon in de media stoot Tim televisiecollega Arjen Lubach van de troon. “Wat de fok 🤬”, reageert Arjen dan ook onder de foto. “Ik weet het. Tijd voor een vuistgevecht”, antwoordt Tim. Een battle of the influencersWe’re down.

All jokes aside, Tim heeft die bijzondere titel dubbel en dwars verdiend wat veel volgers betreft. “Fijn om te weten dat jij die ‘invloed’ goed gebruikt”, schrijft iemand in de comments. “Dit is dik verdiend Tim, voor jouw respectvolle manier om de meest pijnlijke en gevoelige onderwerpen in beeld te brengen”, laat een ander weten. “Het is jou hier niet om te doen. Dat maakt het zo mooi. Jij doet iets wat je vol passie kunt doen. Bedankt Tim”, schrijft een andere volger tot slot.

Meer vrouw, meer queer, meer kleur

Tim gebruikt zijn positie als meest invloedrijke persoon in de media gelijk voor een goed doeleinde. Voor wie op de tags van de post klikt, heeft de ‘influencer’ namelijk nog een belangrijke boodschap. “Volgend jaar meer vrouw, meer queer, meer kleur. Liefs”, doelt hij op de Media100-lijst die gedomineerd wordt door witte mannen.

Waar Arjen Lubach vorig jaar nog de meest invloedrijke persoon in de media was, moet hij het dit jaar doen met een derde plek in de lijst van Media100. De tweede plaats? Die gaat dit jaar naar John de Mol. De meest invloedrijke vrouw in de media is dit jaar opnieuw Eva Jinek. Zij wist een vierde plek te bemachtigen. De enige andere vrouw in de top tien is beauty queen en presentatrice Nikkie de Jager.

Bron: Instagram @debroervanroos, De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook