Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Kardashian openhartig over haar huidproblemen: 'Hield het geheim'

'Ik denk dat als mensen dat zouden zien, ze echt geschokt zouden zijn als ze wisten dat ik hiermee dealde'

Trouwe fans van Kim Kardashian weten dat de realityster dealt met de vervelende huidziekte psoriasis. Maar wat velen niet weten is dat ze ook nog eens struggelt met acne. En omdat het deze maand in het teken staat van Skin Awareness, praat de Kardashian-telg openhartig over haar huidproblemen.

Huidproblemen

Hoewel Kim altijd veel bezig was met haar uiterlijk en haar look, geeft ze nu toe dat ze er niet meer naar streeft om een jeugdige huid te behouden. "Ik haat het om die persoon te zijn die zegt: 'Als je ouder wordt...', maar als je ouder wordt, werk je gewoon met wat je hebt", zo legt ze uit. Daarbij vertelt ze ook dat ze allang niet meer streeft naar het perfecte en jeugdige huidje die ze vroeger had.

En omdat de realityster er altijd uitziet om door een ringetje te halen, weten velen niet met wat voor huidproblemen ze dealt. Zo onthult ze dat ze naast haar psoriasis, ook nog eens last heeft van acne. "Ik heb volledige acne gekregen, maar échte uitbarstingen bedoel ik dan." Dan geeft ze toe dat ze haar acne geheimhield voor het publiek door middel van make-up. "Maar ik heb er allemaal foto's van gemaakt. Ik denk dat als mensen dat zouden zien, ze echt geschokt zouden zijn als ze wisten dat ik hiermee dealde."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SKKN BY KIM (@skkn)

Psoriasis

Naast haar acne is ze ook erg openhartig over haar psoriasis. "Ik ben nog steeds erg in de war over mijn psoriasis", vertelt Kim. "Soms ben ik helemaal gestrest en heb ik helemaal geen last van mijn psoriasis. Soms ben ik zo zen als het maar kan, zonder zorgen, en dan speelt mijn psoriasis helemaal weer op. Ze zeggen juist dat het andersom zou moeten zijn. Ik heb het daarom ook maar een beetje opgegeven om het uit te zoeken." Ahw...

Bron: NSMBL | Beeld: Instagram, NL Beeld