Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaimie Vaes neemt het op voor Eva Simons in Expeditie Robinson

'Ze voelt zich écht rot'

Vorige week zagen we al dat Eva Simons het niet makkelijk had in Expeditie Robinson. De zangers kampte met eenzame gevoelens, omdat ze zich geen onderdeel van haar team voelde. Deze week krijgt ze het opnieuw zwaar te verduren, maar gelukkig springt Jaimie Vaes voor haar in de bres.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Aan de zijlijn

Tijdens een van de proeven belandt Eva aan de zijlijn. Ze moet toekijken terwijl haar teamgenoten hun handen uit de mouwen steken en er alles aan doen om te winnen. "Eerst dacht ik: ach, dat is niet erg", vertelt ze, maar het blijkt haar toch dieper te raken dan gedacht. "Het is gewoon weer de zoveelste klap in mijn gezicht van dit team." Vorige week konden we al zien dat Eva kampte met eenzame gevoelens omdat ze niet echt in het team werd opgenomen.

Luisterend oor

Toch vindt Eva deze week een luisterend oor bij een van haar kampgenoten, namelijk Jaimie. Bij haar kan ze haar verhaal kwijt over teamgenoot Jochen Otten, die haar beledigde. "Toen zei hij: 'Wat fijn dat je nog niet naar huis moet, hè?'" herinnert Eva zich met tranen in haar ogen. "Toen dacht ik echt: fuck you, gast." Jaimie probeert om de positieve energie terug te brengen bij Eva. "We gaan niet in een neerwaartse spiraal zitten", zegt ze vastberaden. Maar Eva vraagt zich af hoe ze positief kan blijven als ze steeds als het 'zwarte schaap' wordt behandeld.

Allemaal gelijk

Jaimie besluit het gesprek aan te gaan met de rest van de groep, omdat ze medelijden heeft met Eva. "Ze voelt zich écht rot", laat ze haar teamgenoten weten. "Maar laten we niet vergeten dat we allemaal gelijk zijn op dit eiland", stelt ze. Enne, de hulp van Jaimie lijkt zijn vruchten af te werpen. Na het gesprek komt de groep namelijk samen om Eva te steunen. Zal de rest van de Expeditie dan een stuk gezelliger verlopen binnen het team? We gaan het volgende week zien!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud