Eenzame gevoelens voor Eva Simons in Expeditie Robinson

'Ik heb het idee dat jullie denken dat ik een of andere chaotische ADHD'er ben die het niet helemaal snapt'

Elke zondag kijken we weer uit naar een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Terwijl de BN’ers in het survivalprogramma de bikkelharde strijd met elkaar aangaan en waarin samenwerken een van de belangrijkste factoren is van het spel, voelt Eva Simons zich behoorlijk eenzaam. Emotioneel deelt ze haar gevoelens met Willem Voogd, haar kampgenoot.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Heftige periode

In de meest recente aflevering van Expeditie Robinson maakt Eva duidelijk dat ze niet lekker in haar vel zit. Ze voelt zich eenzaam en sluit zich al een paar dagen af van de groep. Ze stelt zichzelf continue de vraag: wat is een echte Robinson? “Iemand die wil overleven, en dat heb ik wel gedaan de afgelopen jaren”, is het antwoord aan haarzelf.

Eva maakt er geen geheim van. Door haar verslavingen aan drank en drugs heeft de zangeres een heftige periode achter de rug. In deze periode is ze ook behoorlijk onzeker geweest, maar toch is ze er met al haar kracht bovenop gekomen. “Gelukkig ben ik al een paar jaar clean.”

Gevoelens

De afwezigheid van Eva wordt snel opgemerkt door Willem. Bij hem kan ze haar gevoelens even kwijt. “Ik merk dat jullie je kern al hebben bepaald en ik hoor daar gewoon niet bij. Ik heb het idee dat jullie denken dat ik een of andere chaotische ADHD’er ben die het niet helemaal snapt”, zegt ze tegen haar kampgenoot. Eva kan door deze vervelende gevoelens zelfs niet slapen. “Als jij je niet veilig voelt in je eigen omgeving, dan is dat gewoon heel eenzaam.” Maar bij Willem voelt Eva zich op haar gemak. “Jij staat bovenaan mijn lijstje.”

Anders aanpakken

Hoewel Willem haar vertelt dat ze zich meer in de groep moet mengen, zondert Eva zich juist af van iedereen. Ze heeft het gevoel dat iedereen haar ontwijkt en daarom zondert ze zich steeds verder van de groep. “Het voelt alsof ik weer op school zit”, stelt ze. Echter komt ze erachter dat het niet slim is om zichzelf steeds verder van de groep af te zonderen. “Dan helpt het niet om in je eentje de hort op te gaan, maar wel om het samen te doen”, vertelt ze. Vanaf nu gaat ze het anders aanpakken. Zet ‘m op, Eva!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud

Laatste nieuws