Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Love Islands Nycole openhartig over waarom ze een punt achter relatie met Jonna zette

‘Ik walgde van zijn gedrag’

Tot groot verdriet van Love Island-fans, deelde Nycole een paar dagen geleden het nieuws dat zij een punt achter haar relatie met Jonna heeft gezet. De Islander had de afleveringen van Love Island teruggekeken en voelde zich niet fijn bij de uitspraken die Jonna had gedaan. Daarom besloot ze haar relatie te beëindigen. In gesprek met Grazia vertelt Nycole meer over de breuk.

Nycole en Jonna

Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht tussen Nycole en Jonna. Zo vormde Nycole in eerste instantie een koppel met Kengi, en Kengi zat in een koppel met Garbi. Toch bloeide er voorzichtig wat op tussen de twee. “Toen ik weer terug was in de villa (Nycole moest in eerste instantie de villa verlaten, maar mocht terugkomen na een date met bombshell Zoran, red.) had ik een paar kleine gesprekjes met Jonna gehad”, begint Nycole als we met haar bellen.

“Die gesprekken waren niet op een flirterige manier, maar puur vriendschappelijk”, stelt de Islander. “Toen besefte ik snel dat ik me heel fijn bij hem voelde. Ik vond hem grappig en wat hebben.”

Casa Amor

Nycole en Jonna kiezen er vervolgens voor om een koppel te vormen. De twee hebben goede gesprekken samen, en groeien steeds meer naar elkaar toe. Ook bespreken ze de mogelijke komst van Casa Amor. “Drie dagen voor Casa Amor begon, hebben we het daar wel over gehad. We hadden namelijk het vermoeden dat Casa eraan zat te komen. Toen heb ik het er met Jonna over gehad of hij open zou staan voor een andere bombshell. Hij gaf toen duidelijk aan dat hij er niet voor openstond, en ook ik deelde dat ik niet openstond voor een nieuwe bombshell.”

Toch wordt de romance van Nycole en Jonna op de proef gesteld als de jongens naar Casa Amor vertrekken. Jonna krijgt een leuke klik met bombshell Thirza, en ziet haar ook wel zitten. Toch besluit hij Thirza niet mee te nemen naar de Love Island-villa als de jongens Casa Amor weer verlaten en kiest hij voor Nycole. “Mijn gevoel zei wel echt: hij komt alleen terug”, vertelt Nycole. “Tegelijkertijd zei mijn gevoel dat er iets niet klopte.”

Gesprek

Jonna kwam inderdaad alleen terug naar de villa, en de twee besloten daarna nog te bespreken wat er in Casa Amor was gebeurd. “Het enige wat hij me toen vertelde is dat hij Thirza had gekust en met haar had geknuffeld."

Nycole en Jonna behalen de finale en vlak voor de finale worden de twee officieel een koppel. “Ik kijk heel goed terug op de finale. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, maar dat maakte me niet uit. Ik was zo blij dat we elkaar gevonden hadden, en dat was voor mij genoeg. Ik had echt gevoelens voor hem en onze relatie was heel echt. Maar toen had ik nog niet alle afleveringen van Love Island teruggekeken…”

Afleveringen terugkijken

Veel Islanders kijken de afleveringen van Love Island terug als ze weer thuis zijn. Zo ook Nycole. “Wat ik zag kwetste me enorm. Hoe hij zich gedroeg na de zoen met Thirza na de challenge, hoe zijn lichaamstaal was, wat hij allemaal zei… Dat was gedrag waar ik van ging walgen”, deelt Nycole. “Jonna en ik hadden in de villa natuurlijk besproken wat er tijdens Casa Amor was gebeurd, alleen had hij me niet verteld dat hij tegen Thirza zei dat zijn ‘deur van hout was’. Ook had hij niet verteld hoe zijn lichaamstaal was tijdens de sexpositie challenge. Ik wil niet dat mijn vriend zich zo gedraagt als ik er niet bij ben.” Nycole besloot daarom de relatie te beëindigen.

Goed contact

Ondanks dat de twee niet meer samen zijn, hebben de twee nog wel goed contact. “Ja, sowieso. Iedereen van Love Island is een big family. Ik praat met iedereen, ook met Jonna, maar dan vriendschappelijk. Gisteren hebben we nog gefacetimed. We zijn gewoon goed met elkaar.”

Hoewel Nycole en Jonna het nog goed met elkaar kunnen vinden, lijkt het er niet op dat er weer meer tussen de twee kan ontstaan. “Dat denk ik niet. Hoe hij zich heeft gedragen, vind ik gewoon niet aantrekkelijk. Daar kan ik niet doorheen kijken. Ik heb op dit moment in elk geval geen behoefte aan meer dan een vriendschap.” Duidelijk!

Beeld: Love Island/RTL