Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Love Islands Rowenna vertelt openhartig over burn-out in het verleden

'Ik viel gewoon flauw'

Rowenna van der Linden kennen we allemaal door haar deelname aan Love Island. In het derde seizoen van het realityprogramma stapte ze de Love Island-villa binnen op zoek naar de ware liefde – én die heeft ze gevonden. Ze is nog altijd happily in love met Donny. Hoewel de knappe brunette nu erg gelukkig is, kampte ze op jonge leeftijd met een burn-out. In Realitea vertelt ze openhartig over haar verleden.

Te veel druk

In een nieuwe aflevering van Realitea vertelt Rowenna over haar minder leuke verleden. De content creator merkte dat het na de scheiding van haar ouders 'niet zo lekker' met haar ging. Ook vond ze haar studieperiode belangrijk en probeerde ze zich daar goed op te focussen. "Ik kreeg paniekaanvallen, kon niet meer slapen", vertelt de brunette. De druk werd haar te veel en uiteindelijk is ze gestopt met haar studie. "Een jaar lang kon ik echt niets. Ik heb veel gehuild en in mijn bed gelegen."

Burn-out

Het woord 'burn-out' vindt ze echter lastig. "Dat hoor je zo vaak. Ik noem het eigenlijk ook wel: ik ben gewoon overspannen geweest. Het was me gewoon te veel." Met haar ervaringen over deze nare periode hoopt Rowenna herkenning te bieden aan andere meiden. "Want er zijn zo veel meiden die mij volgen die ook in die leeftijd zitten. Al helemaal met de druk van social media." Ook deelt ze dat ze het veel ziet in de studies. "Al die meiden vallen met bosjes op de grond, omdat het gewoon te veel is."

Presentator Farja Farvardin, aka Fawry not Sawry, zegt in de online realitytalkshow dat het woord burn-out zeker wel gebruikt mag worden. Hij ziet in zijn omgeving dat mensen een soort van schaamte hebben om het te vertellen. "Omdat ze dan denken: nu overdrijf ik, of nu vind ik mezelf zielig", stelt de presentator. "Maar dat is compleet niet aan de orde. Als jij op 19-jarige leeftijd zo veel dingen hebt meegemaakt, dan is dat ook heel logisch dat jouw lichaam daarop reageert. Dus het is helemaal niet zo gek om dat te zeggen. Veel meer mensen mogen dat uitspreken."

Gelukkig

Rowenna maakt zich nu niet meer druk om wat mensen over haar zeggen, antwoordt ze op een vraag die Michella Kox stelt in de aflevering. "In het begin vond ik dat wel moeilijk." Gelukkig heeft Rowenna weinig last gehad van vervelende reacties en ontving ze alleen maar positiviteit na haar deelname aan Love Island. Toch vond de content creator het op dat moment wel even lastig. "En toen ik negentien was, had ik dat heel erg."

In deze moeilijke periode zocht Rowenna hulp. "Ik ben een jaar lang iedere week naar een psycholoog gegaan. En nu ben ik er helemaal vanaf", vertelt ze. "Het voelt wel heel raar. Je bent negentien, het kan bijna niet", vervolgt ze verder. "Het was gewoon alles op elkaar. Ik viel gewoon flauw ergens." Gelukkig gaat het nu veel beter met haar!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Privébeeld Rowenna