Art en Nicolette over eerste Expeditie Robinson-samenwerking: ‘Op nog 10 jaar’

'We zijn allebei heel gedreven'

Nog héél eventjes wachten en dan kunnen we weer wekelijks voor de buis zitten om het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson te kijken. Exciting! Dit jaar is het aan Nicolette en Art de taak om het seizoen te presenteren – tevens de eerste keer van Art. Maarre, wat vinden de twee eigenlijk van hun samenwerking?

Presentatie-duo

Als we het presentatie-duo vragen waarom mensen moeten kijken naar het nieuwe seizoen, zijn de twee meteen duidelijk: “Omdat het natuurlijk sowieso de eerste keer is dat ik het presenteer met Nicolette”, zegt Art grappend. “En hij doet het zó goed”, vult Nicolette hem aan.

Indrukwekkend

Voor Art is het de eerste keer dat hij de spannende spelshow presenteert, iets wat hij erg indrukwekkend vond om te doen. “Ik heb wel een keer achter de schermen gewerkt bij Expeditie Robinson als verslaggever en eindredacteur. En ik heb het een keer voor Videoland een hele korte versie gedaan met Geraldine Kemper. Maar dit was de eerste echte, echte Robinson. Ik vond het wel vrij indrukwekkend.”

“Je komt in een wereld die je op televisie natuurlijk niet helemaal meekrijgt”, gaat Art verder. “Maar je zit in een wereld van bootjes die af en aan varen, er worden enorme stellages gebouwd voor de proeven, en dan nog zo’n eilandraad; er is eerst niks en dan gaan er mensen bouwen en ineens is er zo’n spectaculaire eilandraad. En zij (Nicolette, red.) loopt erdoorheen alsof ze het zelf heeft gebouwd”, grapt Art. “Dat is echt niet waar, ik ben ook onder de indruk!”, lacht Nicolette dan.

De samenwerking

Nicolette presenteerde het programma natuurlijk altijd met Rick Brandsteder. Echter, heeft Art het stokje dit seizoen overgenomen. Maarre, wat vonden de twee eigenlijk van de samenwerking? “Ik vond het heel leuk om met Art samen te werken”, legt Nicolette uit. “We zijn allebei heel gedreven. Art is een fantastische presentator en een heel fijn mens om mee samen te werken, dus ik vond het heel prettig. Op nog tien jaar met Art, hoop ik!”

Beeld: RTL (Shot by Sud)

Laatste nieuws