Eva Simons over wat ze het zwaarst vond aan Expeditie Robinson

'Ik heb overwogen om een mobieltje mee te smokkelen om stiekem te bellen'

Samen met negentien andere BN’ers doet Eva Simons dit seizoen mee aan Expeditie Robinson. Meedoen aan het survivalprogramma kan ontzettend moeilijk zijn. In gesprek met Grazia onthult Eva wat ze het zwaarst vond.

Familie missen

Niet-eten is voor veel Expeditie-leden een van de moeilijkste elementen van het programma. Hoewel Eva het heel zwaar vond om niet te kunnen eten, was er iets anders wat ze nog moeilijker vond. “Het lastigst vond ik toch wel het missen van mijn familie en vrienden”, deelt Eva in gesprek met Grazia. “Je hebt geen telefoon, dus je hebt helemaal geen contact.”

Om deze reden kwam het dan ook even in Eva op om een mobiel mee te smokkelen. “Ik heb nog wel even overwogen om een mobieltje mee te smokkelen om stiekem te bellen. Ik dacht: hoe ga ik dit doen met mijn dochter, want ik ben al verdrietig als ik haar twee dagen naar opa en oma breng.”

Zien als een missie

Eva wist niet goed hoe ze moest omgaan met heimwee naar haar familie. Gelukkig gaf haar neef haar goed advies. “Toen heb ik met een neef gesproken die in het leger heeft gezeten. Hij zei: ‘Je moet het zien als een missie. Op missie kun je ook niet aan je familie denken, dan moet je dat uitschakelen.’ Zo ben ik het gaan benaderen: deze expeditie was ook echt een missie voor mij, want ik wilde hiermee een moeilijke periode afsluiten, mezelf tot op de bodem leren kennen en daardoor een betere moeder worden. Daar ben ik in geslaagd.”

Dit is alweer het 25ste seizoen van Expeditie Robinson. De presentatie ligt dit jaar in handen van niemand minder dan Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers. Dit seizoen van het survivalprogramma wordt afgetrapt met een heus Expeditie-weekend. Zo zijn de eerste twee afleveringen op zaterdag 2 en zondag 3 september om 20.00 uur te zien. Daarna is Expeditie Robinson wekelijks op zondag te zien bij RTL 4. We can’t wait!

Benieuwd naar de rest van het interview? Je leest ’t in de nieuwste Grazia, vanaf woensdag 30 augustus in de winkel.

Interview: Jill Waas | Beeld: Expeditie Robinson (Shotbysud)

Laatste nieuws