Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh: Robbert Rodenburg wil docu maken over coming-out

'Ik vraag me af waarom die uitsluiting me nog elke keer zo boos maakt'

Robbert Rodenburg timmert keihard aan de weg. Zijn online series Open Kaart en Open Casa zijn een mega succes, en daarom is de presentator alweer aan het broeden op iets nieuws. Zo zou hij een documentaire of serie willen maken over zijn coming-out. In de nieuwste &C vertelt hij over die periode.

Anders dan vrienden

"Al op jonge leeftijd kreeg ik het gevoel dat ik er niet helemaal tussen paste. Op mijn dertiende had ik het idee dat ik anders was dan mijn vrienden", blikt Robbert terug op de periode waarin hij uit de kast kwam. De presentator groeide op in een christelijk gezin in het dorp Bergambacht. "Ik voelde dat mijn interesse niet bij vrouwen lag, maar bij mannen. Daar hebben sommige mensen in de kerk natuurlijk een oordeel over", vertelt hij. "Dat een gedeelte van zo'n gemeenschap je afkeurt, doet pijn."

Iets mee doen

Inmiddels heeft Robbert Bergambacht ingeruild voor Amsterdam. "De momenten dat ik terug naar mijn dorp moest, vond ik vreselijk. Ik voelde me daar het zwarte schaap", vertelt hij eerlijk. In die tijd verloor hij vrienden en had hij altijd het idee dat er in zijn geboortedorp over hem werd geroddeld. En dat heeft de programmamaker aan het denken gezet. "Ik denk er serieus over na om daar iets over te maken, misschien een documentaire of serie. Ik weet nog niet precies in welke vorm, maar ik wil er wel echt iets mee doen."

Uitsluiting

In die docu of serie wil Robbert onderzoeken "waar die pijn vandaan komt", vertelt hij in het blad. "Het is een afgesloten hoofdstuk, maar ergens is het nog steeds een trigger", deelt de presentator. "Ik vraag me af waarom die uitsluiting me nog elke keer zo boos maakt en waarom ik er nog zoveel mee bezig ben."

Bron: &C, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld