Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Donny Roelvink sceptisch over 'Dave-vakantie': 'Laat het op me afkomen'

'Ik kijk wel van een afstandje toe hoe dit misgaat'

Dave Roelvink is jarenlang met zijn vader meegegaan op vakantie. Dit jaar wil hij het echter over een andere boeg gooien, en daarom organiseert hij een heuse 'Dave-vakantie' voor zijn vader Dries Roelvink en broertje Donny Roelvink. In de nieuwste aflevering van De Roelvinkjes vertelt hij dat hij een reisje naar Oostenrijk in gedachten heeft.

Let op: dit artikel bevat spoilers over De Roelvinkjes. 

Grote verrassing

"Nou ga ik al mijn hele leven met jou mee op vakantie, maar nu heb ík iets leuks op het oog", deelt Dave als zijn vader en Honoria bij hem op bezoek zijn. "Met de boys, twee nachten en drie dagen. Een grote verrassing, omdat jij daar zo van houdt." Hij laat zijn vader nog even raden, maar helaas: het blijkt geen tripje naar het zonnig Spanje te zijn. Het wordt Oostenrijk, een plek waar Dries al minstens acht keer per jaar komt. Dit keer gaan ze het echter op de 'Dave-manier' beleven.

Geen ijsbaden

Van bergen beklimmen tot zwemmen in ijswater: Dave is tegenwoordig dol op active vakanties. "Dat vind ík helemaal top, maar mijn vader niet", lacht hij. Dries ziet de bui dan ook meteen hangen. "Geen ijsbaden, ijsrotsen of Wim Hof", maakt hij duidelijk. "Ik wil naar Oostenrijk, op het terras zitten in de zon." En hoewel de invulling van de vakantie nog even een raadsel blijft voor Dries, pakt hij toch zijn koffers.

Sceptisch

Ook Donny is vooraf sceptisch over de geplande vakantie. "Wat je kan verwachten als Dave iets organiseert, is dat het een rommeltje wordt en dat er niet echt structuur inzit", stelt hij. "Máár ik laat het allemaal netjes op me afkomen en kijk wel hoe ik ermee omga." Niet veel later zijn de Roelvinkjes, bepakt en bezakt, helemaal ready voor het surprise tripje. "Zover ik weet is Dave totaal geen luxepoes en mijn vader wel. Ik kijk wel van een afstandje toe hoe dit misgaat", lacht Donny tot slot.

Hoe de reis verloopt, zien we volgende week in een nieuwe aflevering van De Roelvinkjes. 

Bron: De Roelvinkjes, RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk