Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no: voorlopig geen nieuw seizoen Temptation Island

Nadat meerdere oud-deelnemers zich hebben gemeld met psychische klachten, grijpt RTL nu in.

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar één van onze favoriete realityprogramma's Temptation Island ligt behoorlijk onder vuur. Verschillende oud-deelnemers zeggen psychische klachten te hebben overgehouden aan hun deelname en daarom neemt RTL nu een drastisch besluit: er wordt voorlopig geen nieuw seizoen gemaakt.

Temptation Island

Het is de ultieme relatietest: jonge koppels worden van elkaar gescheiden, in een riante villa op een tropische locatie neergezet en een groep handsome singles probeert hen vervolgens afzonderlijk van elkaar te verleiden. De vraag waar het allemaal om draait, is of de stellen de ultieme temptation kunnen weerstaan. Zullen ze aan het einde van het experiment met hun eigen partner, een nieuwe lover óf helemaal alleen het eiland verlaten?

Hoewel wij hartstikke fan zijn van een gezonde dosis drama, blijkt er ook een keerzijde aan het populaire realityprogramma te zitten. Meerdere oud-deelnemers zeggen psychische klachten te hebben overgehouden aan hun deelname. Waar er eerst twee oud-deelnemers aan de bel trokken, loopt de teller inmiddels flink op en grijpt RTL in.

Psychische klachten

Vorig weekend kwam het AD met een interview met oud-deelnemers Aylin en Efrain, die spraken van manipulatie tijdens het programma. Dit zou vooral te maken hebben met de beelden die de twee van elkaar te zien kregen. Ze zouden na afloop van het programma psychische problemen hebben gekregen en Aylin zegt zelfs twee zelfdodingspogingen te hebben gedaan. Wow! Het stel kreeg uiteindelijk 30.000 euro als compensatie.

Voorlopig geen nieuw seizoen

Maarre, het bleef niet alleen bij Aylin en Efrain. Na de publicatie van het artikel hebben zich nog twaalf oud-deelnemers gemeld bij de advocaat van het koppel en wordt er door RTL-directeur Peter van der Vorst een voorlopige stop aangekondigd. Hij noemt het uiterst belangrijk om persoonlijk de ervaringen van deze oud-deelnemers te horen.

Advocaat Sébas Diekstra en zijn cliënten vinden het opmerkelijk dat het programma nu pas wordt gepauzeerd vanwege de ophef. "Wat opvallend is, is dat een groot deel van de klachten al bekend was", laat hij weten in een verklaring. Ouch.

Of en op welke manier alle ophef rondom 'Drama Island' een vervolg zal krijgen, moet later duidelijk worden. Tot die tijd zetten wij de popcorn met alle liefde even terug in de kast!

Bron: NOS | Beeld: Temptation Island