Birkenstocks vies geworden? Zó maak je ze weer helemaal schoon

Zo zijn je Birkenstocks weer fris voor de zomer.

Birkenstocksyou love ‘m or hate ‘m. Er ontstaan nogal wat discussies over de slippers en nu ook over de mega populaire clocks, maar laten we eerlijk zijn, ze zitten heerlijk. Maar wanneer je zo’n paar slippers in je bezit hebt, wil je ze ook niet meer uittrekken. Dit zorgt ervoor dat ze er na een tijdje niet zo fris meer uitzien. Lees: een vies, bezweet voetbed. Gelukkig hebben wij nu dé oplossing om je Birkenstocks weer helemaal schoon te krijgen.

Trendy

Birkenstocks zijn nu weer helemaal hét. Of je de klassieke variant draagt, of het nieuwste model dat op een klompje lijkt: het kan allemaal. Heb jij nog een (oud) paar liggen? Twijfel dan niet om deze een schoonmaakbeurt te geven en ze deze zomer weer te dragen.

Zo ga je te werk

Stap 1
Veeg het voetbed schoon met een vochtige doek en géén zeep. Eigenlijk zou je dit elke maand één keertje moeten, want zo blijft het voetbed altijd schoon en loop je niet rond met viezigheid onder je voeten.

Stap 2
Heb je een vlekje op je Birkenstock? Don’t worry. Je hoeft geen luxe middeltjes te kopen, maar kunt zelf een waar wondermiddel maken. Met een beetje water en baking soda krijg je elke vlek weg.

Stap 3
Droog ze nooit in de zon. Dit is echt niet goed voor je Birkenstocks. Heb je ze helemaal schoon? Zet ze dan ergens neer waar het koel is en de laat ze daar een nachtje staan. De volgende dag zijn ze weer ready to go.

Bron: Grazia archief | Beeld: Pexels

Laatste nieuws