Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no: dochtertje Nienke Plas moet opnieuw geopereerd worden

'Mijn relaxte houding moest plek maken voor een golf van lichte paniek en spanning', deelt Nienke.

Speciale Screenig Hypnotic

Vervelend nieuws voor Nienke Plas en haar familie. Haar negen maanden oude dochtertje Harley, die ze kreeg met hubby Resley, moet opnieuw aan haar hart geopereerd worden. Dit deelt Nienke in een emotioneel bericht op Instagram.

Hartoperatie

Eind januari dit jaar deelde Nienke het nieuws dat Hartley een ingrijpende hartoperatie moest ondergaan. "Ze heeft een hartafwijking, daar is ze mee geboren en het kan geopereerd worden. Ze gaat ook geopereerd worden, maar het was echt even kantje boord", liet Nienke destijds in een video op haar YouTube-kanaal weten.

Harley gaat nu elke twee maanden naar het ziekenhuis voor een controle-afspraak. Op Instagram deelt Nienke nu dat de kindercardioloog tijdens de afgelopen check-up adviseerde dat Harley voor de winter geopereerd moet worden. "Mijn relaxte houding moest plek maken voor een golf van lichte paniek en spanning, die ik herkende van de vorige keer", schrijft Nienke.

Geschrokken

"Ik wist dat dit eraan zat te komen en was mijzelf daarop mentaal aan het voorbereiden", vervolgt Nienke. "En toch, wanneer deze woorden uitgesproken worden, komt het binnen alsof een deur openslaat door de harde wind."

Nadat Nienke het nieuws hoorde, omschrijft ze dat ze trillend richting de lift liep en vervolgens hubby Resley met een brok in haar keel opbelde. "Res zegt dat het niet zo gek is dat ik eigenlijk wil huilen, 'want het was toch echt een traumatische ervaring de vorige keer, maar zo sterk hoe ze er nu in gaat, moet je een goed gevoel geven.'"

Als Nienke vervolgens naar haar dochter kijkt, weet ze dat het goed komt. "Ik keek opzij en haar ogen en lach stellen mij gerust. Ze is gesneden uit het hout van twee soldaten. Net als haar broer. Haar hartje zal mooi worden opgelapt en Harley zal er als een strijder in gaan én uitkomen, net als de vorige keer ❤️."

Reacties

Dat Nienkes dochter opnieuw geopereerd moet worden, gaat haar volgers niet in de koude kleren zitten. Ze steken Nienke en haar gezin dan ook een hart onder de riem in de reacties. "🥺🤍 sterke snoet! Met haar komt het helemaal goed 🫶🏼", reageert Manon Tilstra. "Veel liefde gewenst ❤️❤️❤️❤️", deelt Soundos. En ook Kimberly Fransens, Demi de Boer, Jay Jay Boske en Mayra Louise wensen het gezin veel sterkte. Ook namens Grazia heel veel sterkte gewenst!

Beeld: NL Beeld / Arjo Frank