Nienke Plas deelt emotionele update over baby Harley

'Het was echt even kantje boord'

Waar kersverse mommies vaak op een roze wolk zitten met hun kleine, hebben Nienke Plas en hubby Resley Stjeward een heftige tijd achter de rug. Nienke deelde onlangs op Instagram het nieuws dat haar dochtertje, Harley Emani Nya, een ingrijpende hartoperatie moest ondergaan. Op haar YouTube-kanaal geeft ze nu een emotionele update over deze operatie en de gezondheid van haar kleine meisje.

Hartafwijking

Aan het begin van Nienke’s vlog laat de kersverse moeder al weten dat ze de situatie met Harley niet helemaal vertrouwd. De kleine meid is onrustig en hoest bloed op. Na een bezoek aan de spoedeisende hulp werden ze meteen doorgestuurd naar de kinder-IC in het AMC. “Ze zagen op de eerste echo iets dat ze het vermoeden gaf dat het gebrek aan zuurstof lag aan haar hartje”, vertelt Nienke in haar vlog. “Ze heeft een hartafwijking, daar is ze mee geboren en het kan geopereerd worden, ze gaat ook geopereerd worden. Maar het was echt even kantje boord.”

“Dit is de nachtmerrie van iedere ouder”, vervolgt een aangeslagen Nienke. “Zo heftig, gekke lijpe rollercoaster waar je in zit. We blijven heel positief en we hebben goeie moed. Ze is sterk, we zijn blij dat ze hier is.” “Het is net een slechte film”, vult Resley aan. “Er werd verteld dat het verkeerd kan aflopen.” 

Instagram

Op Instagram hield Nienke haar volgers al op de hoogte en vertelde ze dat de kleine Harley een spoedoperatie moest ondergaan, die gelukkig goed is verlopen. Nu die angstige nacht achter de rug is, lijkt het weer de goede kant op te gaan met de kleine Harley. “We hebben nog een weg te gaan maar we zijn zo dankbaar dat we op die weg mogen rijden, samen in de juiste versnelling richting een goed herstel. Voor nu is onze focus op kleine Harley”, legt de presentatrice, comédienne en zangeres uit.

Een gevoel voor humor blijkt zelfs in deze zware periode nog altijd aanwezig bij de mommy. Zo schrijft Nienke: “We overladen je met kusjes en flauwe grappen (van je vader dan, want je mama is er best goed in).”

Reacties

Nienkes volgers leven heel erg mee met Resley, Nienke en de kleine Harley. In de comments onder haar video wordt het gezin dan ook overspoelt met lieve reacties. “Ik wens jullie alle steun, kracht en energie van de wereld toe. ❤️” en “Meerdere keren tranen gehad, het moment dat je haar weer mocht vasthouden… Geen woorden voor. Heel veel kracht, liefde en sterkte toegewenst. ❤️” Ook namens Grazia, heel veel sterkte gewenst!

Bron: YouTube Nienke Plas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws