Deze lifehack om je kledingkast netjes te houden moét je kennen

Hallo nette en overzichtelijke garderobe!

We dromen allemaal over een enorme walk in closet à la Carrie Bradshaw. Sommigen van ons moeten het helaas met iets minder doen. Het resultaat? Een overvolle kledingkast die van ellende nog net niet uit elkaar klapt. Althans, tenzij je de tips van Anita Birges opvolgt. Deze lifehack zorgt voor een opgeruimde garderobe!

Overvolle kledingkast

Net als veel vrouwen weet ook Anita dat een overvolle kledingkast voor veel struggles kan zorgen. We mean: hoe meer kleding, hoe meer keuze. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, want je hebt voor elke gelegenheid wel iets in de kast en kunt volop variëren. In de ochtend kan het echter ook juist voor meer paniek zorgen dan wanneer je iets minder opties in de kast hebt hangen.

Opgeruimd staat netjes

Daarom bedacht Anita de ultieme tip, die voor iedereen prima te doen is. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is al je hangers op dezelfde manier ophangen. Heb je een item uit je kast gedragen? Dan hang je de kledinghanger op de tegenovergestelde manier op. Vervolgens kijk je na zes maanden (korter mag ook) welke items niet zijn gedragen. Deze haal je dan uit je kast en verkoop je of doneer je aan een goed doel.

Dankzij deze handige hack krijg jij een opgeruimde en vooral geordende garderobe, en doe je er tegelijkertijd iemand anders een groot plezier mee. Win-win. You’re welcome!

Bron: Cosmopolitan UK, Grazia archief | Beeld: Ginny & Georgia (Netflix)

Laatste nieuws