Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thank us later: dit moet je altijd doen voordat je op vakantie gaat

Dit scheelt je een hoop panic attacks op vakantie.

The summer is back! We hebben het een paar weken met lage temperaturen en grijze luchten moeten doen, waardoor het wel herfst leek in ons land. Gelukkig kunnen we nu weer genieten van beter weer. Ga jij nog op vakantie? Zorg er dan voor dat je dit niet vergeet.

Op vakantie

Het einde van de zomervakanties is helaas alweer in zicht. De eerste kinderen gaan alweer naar school en veel mensen moeten weer aan het werk. Toch is de vakantie nog niet helemaal voorbij en zijn er ook veel mensen die in het naseizoen hun koffers pakken. Heb jij ook nog een heerlijke vakantie in het vooruitzicht? Lucky you! Wij hebben dan nog een handige tip voor je.

Twijfels

Je kent het vast wel: je gaat de deur uit en eenmaal aangekomen op je werk begin je te twijfelen of je de deur wel op slot hebt gedaan. Dit soort situaties komen uiteraard ook voor als je op vakantie bent. Heb je het fornuis wel dichtgedraaid? Ben je niet vergeten om een lamp uit te zetten? No worries. Dankzij een handige tip van Lifehacker hoef je je de eerstvolgende vakantie over dit soort dingen geen zorgen meer te maken.

Foto's maken

Volgens Lifehacker is het heel belangrijk om van elk apparaat in huis dat je veel gebruikt, een foto te maken. Krijg je een panic attack op vakantie omdat je zeker weet dat je krultang nog aanstaat? Dan hoef je dus alleen nog maar naar de foto's in je mobiel te kijken, om vervolgens weer zonder stress te kunnen genieten van je vakantie. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld je fornuis en alle deuren.

Heb je geen zin om van alles in huis een foto te maken voordat je op vakantie gaat? Film dan je huis tot dat je de deur op slot hebt gedaan. Zo ben je er meteen zeker van dat je het huis ook goed hebt afgesloten. Je kunt dit trucje natuurlijk ook in het dagelijks leven gebruiken, in plaats van alleen wanneer je op vakantie gaat. Thank us later! 

Bron: Lifehacker, Grazia archief | Beeld: Emily in Paris (Netflix)