Zo zorg je ervoor dat jouw koffer als eerste van de bagageband rolt

Good to know!

Je bent na een lange vliegreis op de plaats van bestemming aangekomen en het enige wat je nog hoeft te doen is je koffer ophalen. Eenmaal bij de bagageband aangekomen zie je de ene na de andere koffer voorbij komen, behalve die van jou. Toch blijkt nu dat dat lange wachten nergens voor nodig is!

Speciale sticker

Je bent veilig geland en je begeeft je richting de bagagebanden. Het kan soms behoorlijk lang duren voordat je koffer eindelijk die bant op rolt en dat is natuurlijk heel vervelend. Je wil het liefst zo snel mogelijk je bestemming ontdekken. Hoe je jezelf een handje kunt helpen om je koffer zo snel mogelijk terug te krijgen?

Er zijn een aantal trucjes waarmee jij zorgt dat jouw bagage als eerste van de band rolt. Allereerst kun je op je koffer een speciale sticker met ‘breekbaar’ of ‘fragile’ plakken, welke je kunt krijgen bij de incheckbalie. Volgens de website Travel + Leisure worden koffers en tassen met deze labels vaak pas als laatste worden ingeladen en dus ook weer als eerste uit het vliegtuig gehaald.

Laat inchecken

Een tweede – iet wat riskante – optie is laat inchecken. Ook dan wordt je koffer als laatste ingeladen en waarschijnlijk weer als eerste op de bagageband gelegd. Natuurlijk moet je niet té lang wachten, want dan mis je je vlucht. Goed, al met al moet je ook wel een beetje geluk hebben wanneer je je koffer inlevert. Fingers crossed, dus!

Bron: GVA, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws