Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Iris Rulkens over ontstaan typetjes: ‘Begon met een groot trauma’

'Ik wil het niet zwaarder maken dan het is, maar dit is wel hoe ik zelf verklaar waarom ik doe wat ik doe'

We kennen Iris Rulkens allemaal van haar imitaties op Instagram en TikTok. Van Ex on the Beach-deelnemers tot de Echte Meisjes in de Jungle-cast en B&B-eigenaren van B&B Vol Liefde: ze kan ze allemaal op hilarische wijze nadoen. In gesprek met De Telegraaf vertelt Iris hoe ze ooit is begonnen met typetjes en mensen entertainen.

Groot trauma

Het begon allemaal nadat Iris haar vader overleed, vlak voor haar eerste verjaardag. Hij kwam om bij een motorongeluk. Hoewel ze daar als baby natuurlijk weinig van meekreeg, vermoedt Iris dat ze het verdriet van haar familie wel merkte. "Eigenlijk begon het dus allemaal met een groot trauma", lacht ze. "Dat zeg ik met een lach, want ik wil het niet zwaarder maken dan het is, maar dit is wel hoe ik zelf verklaar waarom ik doe wat ik doe", vertelt ze aan de krant. "Door mijn moeder, ooms en tantes te entertainen, werd ik onbewust hun troost."

Missie gemaakt

Een paar jaar later komt Iris opnieuw in een verdrietige situatie terecht, wanneer ook haar oma overlijdt. De imitatiekoningin zorgt dan opnieuw voor een lach op de gezichten van haar familie. "Ik denk dat ik er toen mijn missie van heb gemaakt om verdrietige mensen te laten lachen", blikt ze terug.

Rode draad

Online zijn haar video's met imitaties zo'n groot succes, dat Iris binnenkort de theaters in gaat met haar eigen show. Daar wil ze meer laten zien dan alleen typetjes en gaat ze ook in op het ontstaan daarvan. ""Daarnaast gaat mijn show ook over mijn eigen kwetsbaarheden, zoals de daddy issues die – als gevolg van het gemis van mijn vader – als een rode draad door mijn leven lopen", vertelt ze.

Bron: RTL Boulevard, De Telegraaf | Beeld: Privébeeld Iris Rulkens