Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Op deze universiteit kun je het vak ‘Taylor Swift’ volgen

Het huiswerk? Elke twee of drie nummers van de zangeres luisteren.

Alle Swifties verzamelen! Of je nu op het punt staat een studie te kiezen of al jaren niet meer in de schoolbanken zit, dankzij dit nieuws wil je meteen weer back to school. Aan een Belgische Universiteit kun je vanaf volgend jaar namelijk het vak Taylor Swift volgen. Ja, je leest 't goed. Wij vertellen je er alles over. Ready for it? 

Taylor's version

Of je nu nog in de schoolbanken zit of al een tijdje niet meer... Dit is het moment om je leven om te gooien en je in te schrijven voor de Universiteit van Gent. Daar wordt vanaf volgend jaar namelijk het keuzevak 'English Literature: Taylor's version' gegeven. Enne, dat is precies zo perfect als het klinkt.

Het huiswerk

Voor fans van zangeres Taylor Swift zal dit een droomvak zijn, and we get that! Want wat ga je precies doen? Tijdens het vak onderzoeken studenten met professor Elly McCausland de literaire waarde van de songteksten van Taylor. Het huiswerk voor het vak? Voor iedere les twee of drie nummers van de zangeres luisteren. Omg, ineens is huiswerk helemaal niet meer zo vervelend!

Hoe is dit echt?

Weten wij ook niet, maar dat is het wel. Elly McCausland zegt over het vak tegen VTR NWS: "Haar teksten bevatten veel verwijzingen naar Engelse literatuur. Dickens, Dickinson, Robert Frost, Shakespeare... maar ik probeer daar voorbij te kijken. Ik toon de literaire technieken en genres die ze gebruikt om haar liedjes literaire waarde te geven." Overigens hoef je geen Swiftie te zijn of allerlei voorkennis te hebben over Taylor, verzekert de professor: "De cursus wordt geen fanclub en studenten hoeven ook geen voorafgaande kennis te hebben over Swift of haar muziek. Ze zullen voor de les telkens twee of drie nummers van haar moeten luisteren. De belangrijkste focus blijft de literatuur."

Bron: Upcoming | Beeld: NL Beeld