Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Huh? Kijker ontdekt fout in Oppenheimer

Was dit jou opgevallen?

Het kan je niet ontgaan zijn: de film Oppenheimer draait op dit moment in de bioscoop en is mega populair. De film heeft inmiddels al honderdduizenden bezoekers getrokken en een daarvan heeft opvallende ontdekking gedaan in de film. Er zou namelijk een historische fout inzitten.

Het verhaal

Mocht je de hype rondom de film gemist hebben, dan geven we je hier een korte beschrijving van waar de film overgaat. Pathé omschrijft de film als volgt: "Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest."

Niemand minder dan Cillian Murphy, die kunt kunnen van Peaky Blinders, vertolkt de hoofdrol. Ook zien we andere bekende actrices zoals Florence Pugh en Emily Blunt terug in de film. Goed, maar wat is dan die fout die ontdekt is door een fan?

Historische fout

In een van de scènes zijn vlaggen de zien van de Verenigde Staten. Deze vlaggen hebben vijftig sterren, maar dit klopt niet helemaal met het tijdsbestek waarin de film zich afspeelt. Deze scène speelt zich af n 1945 en toen had de vlag van de VS nog maar 48 sterren. Alaska en Hawaï waren toen namelijk nog niet officieel erkend als staten van Amerika. Aha!

"Het was allemaal goed”, schrijft de oplettende kijker op Twitter. “Maar ik ben zo iemand die klaagt dat ze vlaggen met 50 sterren hebben gebruikt in een scène die zich afspeelt in 1945", schrijft de oplettende kijker in de tweet. Oeps!

Bron: Girlscene, RTL Boulevard | Beeld: Oppenheimer