Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no: deze films en series lopen vertraging op door Hollywood-staking

Troubles in Hollywood! We hebben momenteel te maken met de grootste staking in Hollywood sinds 1960. Daardoor lopen grote films en series enorme vertraging op. Zo weten we inmiddels dat we langer moeten wachten op het vierde seizoen van Emily in Paris, maar ook de volgende films en series laten langer op zich wachten.

Beetlejuice 2

Het langverwachte tweede deel van Tim Burton's iconisch film Beetlejuice komt naar verwachting later uit. De film, waarin Michael Keaton opnieuw in de rol kruipt van de grove geest, heeft de opnames in Londen onlangs afgerond. Maar op het moment dat de staking begon stonden er nog wat scènes in Vermont op het programma. Hierdoor zal de film met vertraging uitgebracht worden.

Deadpool 3

Opnames van de film met Hugh Jackman als Wolverine en Ryan Reynolds als Deadpool vonden plaats in het Verenigd Koninkrijk. De productie ligt nu helaas stil.

Gladiator 2

Nog een groot en langverwacht vervolg dat vertraging zal oplopen door de stakingen. Voor de film, waarin onder andere Paul Mescal, Denzel Washington en Pedro Pascal hun opwachting maken, zijn onlangs opnames afgerond in Marokko. Verschillende bronnen melden dat de film voor ongeveer twee derde is afgerond op dit moment. Momenteel liggen de opnames volledig stil door de staking. Er zijn ook al opnames afgerond op Malta.

Juror #2

Dit drama van Clint Eastwood gaat over een moordproces. De opnames waren bezig in Savannah, maar zijn nu voor onbepaalde tijd stilgelegd. In de film spelen onder andere Nicholas Hoult, Toni Collette, Zoey Deutch, Kiefer Sutherland en Leslie Bibb.

De live-action remake van Lilo & Stitch

Er is een live-action remake van de 2002-klassieker Lilo & Stitch in de maak. Hiervoor vonden opnames plaats op Oahu in Hawaii. De film wordt geregisseerd door Dean Fleischer Camp en het script is geschreven door Chris Kekaniokalani Bright. Het was de planning dat de film klaar zou zijn in augustus. Dit gaat door de stakingen niet helaas meer lukken.

Minecraft

De film met Jason Momoa is uiteraard gebaseerd op de populaire game. Het filmen zou in augustus beginnen in Nieuw-Zeeland, maar dat is nu van de baan.

Nog meer vertraging

Andere films die vertraging oplopen zijn Mission Impossible - Dead Reckoning Part Two met Tom CruiseMortal Kombat 2 en Venom 3, met Tom Hardy. Ook Avatar en Wicked zullen vertraagd uitkomen. Wat series betreft hebben House of the Dragon en het twaalfde seizoen van Ryan Murphy's American Horror Story in ieder geval vertraging.

Het is voor het eerst sinds 1960 dat acteurs en schrijvers tegelijk staken. Schrijvers legden het werk twee maanden geleden al neer, maar nu volgen ook de acteurs. Beide groepen staken onder andere omdat ze het niet eens zijn met lage salarissen en de omgang van grote studio's met kunstmatige intelligentie (AI).

Bron: Upcoming | Beeld: Emily in Paris (Netflix)