Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Envy Peru benadrukt belang van Pride na aanval: ‘Dit gebeurt dagelijks’

'Wij hebben het recht om te zijn wie wij zijn'

Begin deze week werd Boris Itzkovich Escobar, beter bekend als dragqueen Miss Envy Peru, aangevallen op straat. Op Instagram deelt hij een update over hoe het nu met hem gaat én benadrukt hij waarom Pride, dat over twee weken weer plaatsvindt, zo belangrijk is.

Belang van Pride

"Amsterdam Pride en Amsterdam Queer Pride is over minder dan twee weken. Als mensen zich nog steeds afvragen waarom een Pride nodig is in een land als Nederland, laat deze week een voorbeeld zijn waarom het nog heel erg hard nodig is", schrijft Envy op Instagram. De dragqueen, die bekend is van programma's als Drag Race Holland en Make Up Your Mind, werd deze week door een groep jongens aangevallen en bedreigd. "Niet alleen door wat er met mij is gebeurd, maar ook de walgelijke transfobische uitspraken naar onze prachtige nieuwe Miss Nederland, Rikkie Kollé."

Aangifte

Ook deelt Boris hoe het nu met hem gaat. "Veel mensen hebben mij gevraagd om een update en hoe ik mij voel. Ik ben oké", deelt hij. Ook heeft de artiest aangifte gedaan. "De politie werkt momenteel hard aan het onderzoek van mijn aangifte. De politie en de gemeente Amsterdam nemen de zaak serieus en dat is alles wat ik er nu over kan zeggen. Ondanks dat het incident verschrikkelijk en laf is ben ik blij dat de zaak en het probleem gehoord is door verschillende media, nationaal en internationaal."

Mensenrechten

"Ik weet dat verhalen zoals die van mij en Rikkie niks nieuws zijn. Dit gebeurt helaas dagelijks op scholen, op het werk, op straat, overal!" Envy heeft daarom een belangrijke boodschap. "Dit gaat over mensenrechten! Wij zijn allemaal mensen van vlees en bloed en dat hoort de basislijn te zijn! Zoals iedereen hebben wij ook het mensenrecht in dit land om te bestaan. Wij hebben het recht om te zijn wie wij zijn, om te houden van wie wij willen houden en om ons veilig te voelen. Daarom is het zo belangrijk om incidenten zoals deze te melden. Blijf niet stil!", benadrukt hij. "Het zou zo mooi zijn als we ooit op een dag onze verschillen opzij kunnen zetten en elkaar allemaal met respect kunnen behandelen." Hear, hear! 

Bron: Instagram @missenvyperu | Beeld: NL Beeld