Hier kun je Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé van kennen

Aan dit programma deed Rikkie eerder mee.

Rikkie Kollé werd zaterdag gekroond tot Miss Nederland 2023. Komt Rikkie je bekend voor? Dat is niet zo gek. De kersverse Miss deed eerder namelijk mee aan Holland’s Next Top Model.

Holland’s Next Top Model

Rikkie deed in 2018 als zeventienjarige mee aan Holland’s Next Top Model. Ze maakte destijds een diepe indruk op de kijker toen ze vertelde dat ze een transvrouw is én ze haalde de finale van het programma. Samen met Cecilia, Tim en Soufyan stond ze destijds in de finale. Helaas voor haar ging Soufyan er destijds met de prijs vandoor.

Miss Nederland 2023 finale

Hoewel Rikkie de titel Holland’s Next Top Model niet in de wacht sleepte, lukte het haar wel om de titel Miss Nederland 2023 te bemachtigen.

Zaterdag 8 juli stond het AFAS Theater in Leusden helemaal in het teken van de grote finaleshow van Miss Nederland 2023. Net als voorgaande jaren was dit een groot feest. Tijdens de show lieten de kandidaten zich van hun beste kant zien aan de jury en het publiek en waren er optredens van SERA, Paul Morris en Patricia.

Aan het eind van de avond moest de jury – bestaande uit William RuttenEdsilia RombleyBart EttekovenMarvy RiederAwura Abena SimpeJulia Sinning en national director Monica van Ee – beslissen welke finalist de titel Miss Nederland 2023 kreeg. Rikkie kreeg de titel en mag zichzelf de eerste transseksuele Miss Nederland noemen.

Miss Universe

De jury was ontzettend enthousiast over Rikkie:  “Deze finalist heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt. Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken”, aldus het juryrapport.

Rikkie zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing.

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst, Miss Nederland

Laatste nieuws