Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jim Bakkum deelt hoe hij met negatieve reacties omgaat: ‘Het is nóóit leuk’

'Je leest liever alleen maar positief commentaar'

Hij brak op zijn vijftiende door toen hij in de finale stond van Idols, en draait dit jaar alweer twintig jaar mee in de showbizzwereld. Jim Bakkum ontvangt dagelijks veel leuke reacties van fans, maar weet ook als geen ander hoe het is om minder leuke reacties te krijgen. De zanger deelt op Instagram hoe hij daarmee omgaat.

Negatieve reacties

Helaas zijn die reacties die Jim Bakkum krijgt niet altijd alleen maar positief. We kunnen ons heel goed voorstellen dat het niet leuk is om zulke berichten te lezen, maar hoe dealt de zanger daarmee? Een volger vroeg zich dat ook af. "Hoe ga jij om met eventuele negatieve reacties?" vraagt een follower van Jim zich dan ook af tijdens een Q&A op Instagram Stories.

Nooit leuk

"Om te beginnen: het is nóóit leuk", vertelt Jim eerlijk. "Je leest liever alleen maar positief commentaar. Maar helaas bestaat dat niet. Er is áltijd een groep(je) dat net een andere smaak heeft dan de massa", stelt de zanger nuchter. "Ik leerde toen ik begon 20 jaar geleden al rekening te houden met dat 50% het leuk vindt wat je doe ten 50% niet."

Geen verwachtingen

Jim heeft de afgelopen jaren veel geleerd en weet daarom goed om te gaan met minder leuke reacties. "En waar ik steeds beter in word, is het niet hebben van verwachtingen", deelt hij. "Zonder verwachting komt er geen teleurstelling. Heel belangrijk. Voor mij, dan."

Bron: RTL Boulevard, Instagram @jimbakkum | Beeld: NL Beeld