Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wedding bells! Marvin en Ferdi worden vandaag door moeders weggegeven

Vandaag stappen Marvin en Ferdi in het huwelijksbootje!

Vandaag is het zover en stappen Prince Charmings Ferdi en Marvin met elkaar in het huwelijksbootje. De twee geven elkaar het jawoord in Maastricht en hun moeders zullen hen weggeven, zo vertellen de twee in de nieuwste Grazia.

Maastricht

Voor de bruiloft zijn Marvin en Ferdi naar Maastricht gereisd. Hoewel de twee aanvankelijk in Italië wilden trouwen, hebben ze toch voor Maastricht gekozen. "Eerst hadden we bedacht om in het buitenland te trouwen, liefst Italië", deelt Marvin met Grazia. "We hadden een geweldige locatie op het oog, maar daar was alleen nog plek in april."

Aangezien de twee juist graag een zomerse bruiloft willen, besluiten ze verder te kijken naar locaties in Nederland. "Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar kastelen in Nederland en waren meteen verliefd op een kasteeltje in Maastricht met genoeg plek voor een fantastisch buitendiner, geweldig feest en om na afloop gezellig met een aantal gasten te overnachten."

Perfecte pak

Voor veel stellen die in het huwelijksbootje stappen, blijft de outfit die iemand draagt strikt geheim. Marvin en Ferdi hebben dit echter anders aangepakt. "We hebben gelukkig vrij snel een pak gevonden. Allebei hebben we een mooi pak op maat samengesteld. Niet precies hetzelfde, maar wel mooi matchend. Overdag dragen we dezelfde kleur, 's avonds allebei een andere kleur. We weten van elkaar dus ook wat we aandoen, maar hebben wel apart gepast. Zo is het nog een beetje een verrassing", deelt Ferdi."

Moeders spelen grote rol

Ook aan andere 'huwelijkstradities' geven Marvin en Ferdi hun eigen draai. "De nacht ervoor slapen we gewoon samen, want ja, we kunnen onszelf wel voor de gek houden, maar samen slapen hebben we al heel vaak gedaan", verklaart Marvin nuchter.

"We gaan ons wel apart klaar maken, allebei samen met onze getuige en moeder. Verder worden we weggegeven door onze moeders. Het is traditioneel, en net even anders dan anders. Als je als gay koppel gaat trouwen dan moet je toch wat creatiever zijn." We wensen Marvin en Ferdi een prachtige trouwdag!

Benieuwd naar het hele interview met Marvin en Ferdi? Je leest 't in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel!

Tekst: Kim Buitenhuis | Fotografie: Ruud Janssen