Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Temptations Miriam legt uit waar haar woedeaanvallen vandaan komen

'Ik heb nooit een man in mijn leven gehad die bleef'

Temptation Island: Love or Leave zit er nu echt op! Miriam en Lester mochten dan wel als koppel naar huis zijn gegaan, het was a hell of a ride. Vooral voor Miriam, die tijdens het avontuur haar jaloezie en woedeaanvallen probeerde te temmen. In gesprek met Fawry in De Beach Bar legt Miriam uit waar haar woedeaanvallen vandaan komen.

Woedeaanvallen

Dat Miriam de nodige hoeveelheid temperament in zich heeft, werd tijdens Temptation Island: Love or Leave meerdere keren duidelijk. Zo ook in aflevering zeven, waar is te zien dat Miriams fotolijstje afgaat en er een foto wordt getoond van Lester die zijn arm om single Noortje heen heeft geslagen. Hij staat aan de rand van het zwembad en probeert haar het water in te duwen. “Te intiem”, reageert Miriam eerst nog rustig. “Dit is gewoon stoeien bij het zwembad. Vind je dit te intiem?”, vraagt Shanta vervolgens. “Hij hoeft haar niet zo aan te raken. Het is een afspraak die verbroken is”, zegt Miriam, waarbij ze duidelijk kwader begint te worden.

Miriam kan het beeld dat ze van Lester heeft gekregen niet loslaten en trekt zich vervolgens terug in haar kamer. Ze is zowel verdrietig als boos, en dus besluiten Shanta en Iris naar Miriam toe te gaan. Miriam is zo boos dat ze het erover heeft dat ze Noortje en Lester klappen wil geven. “Wij proberen met Miriam te praten, maar het komt niet binnen. Ze luistert wel, maar het komt gewoon niet binnen. Je merkt het aan alles. Iris heeft anderhalf uur met haar zitten praten'', vertelt Shanta over de situatie.

Achterliggende reden

De woedeaanvallen van Miriam hebben echter een diepliggende reden. Voor haarzelf is het meer dan duidelijk waar haar woede vandaan komt. “Ik weet de onderliggende gedachte wel waarom ik zo boos word. Mijn vertrouwen in mannen is vanaf jongs af aan al gewoon zo erg geschaad. Ik heb nooit echt een man in mijn leven gehad die bleef, die er zeg maar echt voor mij was. Dat heb ik nooit gehad”, vertelt ze aan Fawry.

“Toen ik Lester ontmoette, toen had ik dat misschien wel een beetje. Want als mijn fiets bijvoorbeeld kapot was, dan maakte hij mijn fiets. En als er klusjes in huis gedaan moesten worden, dan deed hij dat”, vertelt ze verder. Wie denkt dat Miriam altijd boos is, heeft het volgens haar goed mis. “Ik ben eigenlijk gewoon heel lief en sociaal en heel gezellig. Ik ben eigenlijk de hele dag door aan het kloten. Maar daar lijkt het alsof ik alleen maar bullshit aan het praten ben en boos ben. Alsof ik door en door boos ben”, legt Miriam uit.

Bron: Love Reality, Temptation Island: Love or Leave | Beeld: Tom Cornelissen