5 handige inpaktips voor als je alleen met handbagage reist

Zo wordt inpakken een makkie!

De zomervakantie staat weer voor de deur! We nemen natuurlijk het liefst onze hele kledingkast en de volledige inhoud van onze badkamerkastjes mee, maar dat gaat helaas niet altijd. Reis jij alleen met handbagage? We’ve got your back. Met deze handige inpaktips neem jij niet meer mee dan nodig is.

Handbagage

Alleen reizen met handbagage is natuurlijk ontzettend handig. Je hebt slechts een klein koffertje (of tas) bij je en hoeft de bagage niet in te checken. Een prima optie als je een paar dagen op stedentrip gaat of in de zomervakantie een weekje naar de zon gaat en alleen bikini’s en zomerjurkjes nodig hebt. Althans, dat zou je zeggen. In werkelijkheid kan het inpakken van handbagage voor behoorlijk wat stress zorgen. Je wil toch altijd meer meenemen dan je van plan was, en zo’n klein koffertje is dan sneller vol dan je denkt. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je!

1. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk. Dat is het altijd voordat je op vakantie gaat, maar al helemaal als je alleen met handbagage vliegt. Denk goed na welke spullen je écht nodig hebt, en wat eigenlijk ook wel thuis kan blijven. Dingen waarvan je stiekem al weet dat je ze niet gaat gebruiken, kun je net zo goed thuis laten. Dat scheelt weer een hoop ruimte en gewicht.

2. Multifunctionele items

Pak slim in door spullen mee te nemen die multifunctioneel zijn en je meerdere dagen kunt gebruiken. Zo kun je een sjaal gebruiken als dekentje, maar ook als strandlaken. Dat zijn al drie functies voor slechts één product. Winning! 

3. Mini’s

Tegenwoordig kun je bijna alles in travel sized formaat krijgen. Van deodorant tot parfum en van crèmes tot shampoo: overal is wel een mini van. En is dat er niet? Dan bestaan er handige flesjes en potjes waar je je eigen producten in kunt stoppen. Als je vliegt met handbagage heb je overigens geen keuze, want dan mag je maar een beperkte hoeveelheid vloeistoffen meenemen. Maar deze hack is sowieso handig, want het bespaart je veel ruimte.

4. Kleding

Je hebt waarschijnlijk een bomvolle kledingkast met allerlei leuke rokjes, jurkjes, korte broeken, tops, bikini’s en ga zo maar door. Keuzestress! Want hoe ga je vijf verschillende outfits, inclusief tasjes en schoenen, in zo’n klein koffertje proppen? Let’s be honest: dat gaat gewoon niet passen. Ga in plaats daarvan voor kledingstukken die makkelijk te combineren zijn met elkaar. Zo kun je met slechts een paar items verschillende looks maken. Hallo extra ruimte!

5. Ruimte besparen

Heb je nog steeds niet genoeg ruimte? No worries. Er bestaan namelijk allerlei ruimtebesparende producten voor tijdens het reizen. Denk aan vacuümzakken. Hier kun je allerlei spullen in stoppen, sluit de zak en zuigt vervolgens alle lucht eruit. Zo wordt het mega klein en bespaar je dus heel veel ruimte. Ook handdoeken hoeven niet altijd veel ruimte in beslag te nemen. Kies voor compacte handdoeken. Deze zijn een stuk dunner én sneldrogend. Win-win! En last but not least zijn opvouwbare waterflessen een heuse lifesaver. Mega handig om mee te nemen!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws