Zo houd je je huid stralend tijdens een vliegreis

Zo stap je met een glow het vliegtuig weer uit.

Lees ook

Fresh en fruitig aankomen bij je zonvakantie – dat is natuurlijk het ultieme doel. Maarre, met die vliegtuig-airco kom je vaak op plaats van bestemming met een doffe, uitgedroogde huid. Gelukkig zijn er een paar manieren om zo’n duf vliegtuighuidje weer helemaal op te peppen. Wij delen de beste tips om aan het einde van je vliegreis met een stralende huid de airport te kunnen verlaten.

Droge huid

Tijdens een vliegreis kan de droge lucht een aanslag zijn op je huid, wat met name door de airco komt. Natuurlijk kan je dit zelf bedienen tijdens je reis, maar als je een buur hebt die hem vol aan heeft staan, dan is het toch wel handig om op een andere manier actie te ondernemen. Door de verhoogde luchtsnelheid, verdampt het vocht eerder uit je huid, waardoor je dus kan kampen met een droge huid. En nee, airco helpt je daar écht niet bij.

Schone handen

Naast droge lucht, doet een slechte hygiëne ook niet veel goeds voor je huid. Houd je handen dus goed schoon! Op stoelen, uitklaptafeltjes en armleuningen van een vliegtuig zitten namelijk heel erg veel bacteriën. Je raakt deze dingen vanzelfsprekend aan met je handen, waar je dan weer mee in je gezicht gaat zitten waardoor de bacteriën makkelijk op je gezicht komen. Zorg er dus voor dat je altijd je handen wast.

SPF

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de uv-straling in de lucht veel hoger is dan op de grond. Zorg er dus voor dat je een goede SPF-crème meeneemt en opsmeert voordat je het vliegtuig instapt. Volgens een dermatoloog is de beste SFP die je kan gebruiken in het vliegtuig SPF 30.

Hydratatie

Een goed begin is het halve werk. Zorg er dus goed voor dat je huid gehydrateerd is voordat je in het vliegtuig stapt. Volgens meerdere beauty experts is dé truc om de avond voor vertrek je huid in te smeren met een lekker hydraterend masker en om deze ook mee te nemen in het vliegtuig. Hierdoor bouw je een grote vochtbuffer op, waardoor je huid niet uitgedroogd raakt. Een crème met hyaluronzuur doet het altijd goed, dus zorg ervoor dat je dit zorgvuldig uitkiest. Naast hyaluronzuur, is het ook aan te raden om crèmes te kiezen met vitamine E of C. Deze antioxidanten neutraliseren de vieze cabinelucht, waardoor je huid minder snel uitdroogt.

Vanbinnen

Het is ook belangrijk om je lichaam van binnenuit goed te voeden. Gezond voedsel en veel water drinken is hierbij de key. Drink je bijvoorbeeld alcohol in het vliegtuig? Dan verhoogt dit de kans op uitdroging van je huid. Kies dus inplaats van een wijntje voor een glas water. Verwen jezelf daarnaast ook lekker op een gezichtsmassage onderweg, door met schone handen draaiende bewegingen te maken over je gezicht.

Schoonmaken

Zodat je het vliegtuig weer uitstapt, is het belangrijk om ook dan meteen je gezicht weer schoon te maken. Doe dit met een goede, milde, cleanser en smeer er dan voedende crème op om de huid weer te kalmeren.

Bron: Libelle, Dingen voor vrouwen | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook