Comfortabel vliegen tijdens een reis? Zo pak je dan aan

Easy does it.

Op vakantie gaan is natuurlijk enorm leuk, maar je moet wel eerst op de plek van bestemming zien te komen! Ga je op vakantie met het vliegtuig? Helaas kan de vliegreis soms best lang en oncomfortabel aanvoelen. Je zit maar te wachten tot je op de vakantielocatie aankomt. Toch zijn er manieren om comfortabel te vliegen! Lees gauw verder om onze tips te ontdekken.

Juiste outfit voor een vliegreis

Een belangrijk punt bij een vliegreis: draag de juiste kleding! Je hoeft er in het vliegtuig immers heus niet op je best uit te zien. Kies juist liever voor comfort. Die mooie outfit kun je wel weer aantrekken als je eenmaal bij je vakantiebestemming bent gearriveerd.

Wat is nu een ideale outfit om in een vliegtuig te dragen? We denken meteen aan een comfortabele broek, die niet strak zit. Een joggingbroek bijvoorbeeld. Of, als je er nog iets chiquer uit wilt zien, een zachte flared broek. Werk verder met laagjes, zodat je je warmer kunt kleden als het koud is en vice versa. Draag bijvoorbeeld een T-shirt met daarboven een vest of trui. Ook jassen zijn een uitkomst in het vliegtuig. En vergeet je comfy sneakers niet!

Kies de juiste stoel

Bij veel vliegtuigmaatschappijen kun je voorafgaand aan de reis online inchecken en daarbij ook een stoel uitkiezen. Denk goed na over de ideale stoel! Als je bijvoorbeeld vaak naar de wc moet gaan, kun je een stoel aan het gangpad kiezen. Wil je liever uit het raampje kunnen kijken? Kies dan een stoel bij het raam. Een stoel in het midden is toch wel het minst fijn: daar geniet je niet per se van een voordeel, en heb je minder bewegingsruimte.

Neem oordopjes of een koptelefoon mee

Het kan soms best rumoerig zijn in een vliegtuig. Veel mensen zijn aan het kletsen, misschien is er een huilende baby aan boord. Wel zo prettig dus als je het geluid wat kunt dempen: neem oordopjes mee! Een noise cancelling koptelefoon is eigenlijk nog wel een beter idee, waarmee je ook meteen muziek kunt luisteren. Heb je een schermpje bij je stoel? Dan kun je zo natuurlijk ook een film gaan kijken.

Neem eten en drinken mee

Om je honger en dorst te stillen tijdens de vliegreis, is het slim om zelf eten en drinken mee te nemen aan boord. Met name drinken is belangrijk: je kunt tijdens een vliegreis behoorlijk uitdrogen! Bij sommige langere vluchten zijn maaltijden al inbegrepen – in dat geval hoef je niet zelf aan eten te denken.

Slaap in het vliegtuig

De beste manier om de vliegreis snel voorbij te laten gaan? Ga slapen in het vliegtuig! Ook hier kunnen de oordopjes weer bij helpen. Denk verder aan een slaapmaskertje of een reiskussentje. Wellicht kun je zelfs een dekentje meenemen – om helemaal als een roos te kunnen slapen. Zo ben je in no time op de plek van bestemming!

Beeld: iStock

Laatste nieuws