Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no! Treinproblemen verwacht rondom concerten Beyoncé

Mojo waarschuwt bezoekers voor drukte en vertragingen.

Dit weekend is het ein-de-lijk zover: dan staat Beyoncé met haar Renaissance Tour in Amsterdam. En hoewel fans daar natuurlijk massaal naar uitkijken, is er ook slecht nieuws voor iedereen die met het openbaar vervoer komt. Concertorganisator Mojo waarschuwt namelijk voor verwachte treinproblemen.

Renaissance Tour

The wait is almost over! Dit weekend gaat het gebeuren, dan strijkt Queen B met haar Renaissance Tour neer in de Johan Cruijff ArenA voor twee uitverkochte concerten. De ArenA is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, omdat er twee treinstations op loopafstand liggen – Amsterdam Bijlmer Arena en Duivendrecht. Dit weekend is dat echter niet het geval, want beide stations zullen moeilijker bereikbaar zijn door werkzaamheden aan het spoor. Alle bezoekers van Beyoncé hebben daarom een mail ontvangen met de waarschuwing 'rekening te houden met drukte en vertragingen'.

Goed voorbereiden

Goed opletten dus, als je dit weekend van plan was met de trein naar Beyoncé te gaan. Er is namelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena, maar ook niet tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. "We raden aan om je heen- en terugreis goed voor te bereiden", adviseert Mojo de bezoekers van het concert dan ook.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er treinproblemen zijn rondom concerten in de ArenA. Vorige week strandden er nog honderden bezoekers na een concert van Harry Styles. Toen werd het treinverkeer rondom de hoofdstad platgelegd door een storing. En ook in september was het raak, tijdens een concertreeks van Kensington in de Ziggo Dome. Toen besloot de NS meer treinen in te zetten voor de Grand Prix op Zandvoort. Het is dus slim om alvast een back-up te regelen als je dit weekend naar een concert van Queen B gaat. Better safe than sorry! 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld