Zo creëer je deze zomer de ultieme sunkissed make-uplook

We willen toch allemaal de perfecte glowy skin à la Bella Hadid?

Het lekkere weer is eindelijk hier! Naast het feit dat we met deze temperaturen volop andere items uit onze garderobe trekken, verdient onze make-uproutine ook een aantal kleine aanpassingen. Hello, perfecte sunkissed look!

Sun kissed make-uplook

We zijn gek op een goede make-uplook. Maar laten we eerlijk zijn: zomerse temperaturen vereisen een ietwat andere aanpak dan de rest van het jaar. Er is namelijk niets verdrietiger dan een smeltende foundation! We willen juist een frisse, glowy, sun kissed skin tevoorschijn toveren. Say no more! TikTok is tegenwoordig the place to be als het gaat om nieuwe producten en de beste lifehacks; ook als het op make-up aankomt. Enne, daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. TikTokker @alissajanay1 laat ons zien hoe het moet! De belangrijkste tip? Gebruik producten met een lichte dekking – bye bye full coverage foundation – en kies voor crème producten in plaats van poeders.

@alissajanay1 Easy spring makeup look 🌸💗 #springmakeup #10minutemakeup ♬ original sound – Rahel

De basis

Om de look summerproof te maken, begin je uiteraard met een product dat SPF bevat. Breng daarna een cc cream of een foundation met een lichte dekking aan. Het liefst kies je voor je een product dat van zichzelf al een fijne glow geeft.

Crème de la crème

Hier komen dus die magische crèmeproducten aan bod waar we het net over hadden. En zeg je sunkissed, dan zeg je natuurlijk bronzer! Breng een cream bronzer aan op het hoogste punt van je jukbeenderen en blend deze uit. Hou je van iets meer contouring, dan kun je dit eventueel ook op je voorhoofd en je kaaklijn aanbrengen.

Doe hetzelfde met een crème blush, maar dan op de appeltjes van je wangen. Vervolgens breng je een crème highlighter net boven je blush aan. Let er bij deze stappen wel op dat je subtiel te werk gaat. We willen die cakey make-uplook natuurlijk vermijden.

Concealer

Breng tot slot een iets lichtere concealer aan. Let wel: doe dit uitsluitend onder de ogen en bij de mondhoeken. Less is more, vooral in de zomer! Na deze stap heb je als het goed is een prachtige glowy, sun kissed skin. Nu kun je beginnen met de rest van je make-up. Ook hierbij geldt: kies voor lichte producten en gebruik niet teveel. Ga bijvoorbeeld eens voor een bruine eyeliner en mascara!

Bron: Fem-fem, TikTok | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

 

Laatste nieuws