Science says: festivals bezoeken vermindert kans op depressie

Nog een extra reden om die tickets te kopen!

Het festivalseizoen is in volle gang en hoewel we toch al de nodige tickets hadden bemachtigd, hebben we nu nog een extra reden om een festival te bezoeken deze zomer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een festival bezoeken de kans op een depressie vermindert. Buy that ticket!

Festivalseizoen

Het festivalseizoen is in volle gang en wij weten zeker dat ook jij verschillende op je planning hebt staan deze zomer. Want wat is er nu leuker dan samen met vrienden volop te genieten van je favoriete artiesten? Sure, de drankjes en de ongezonde snacks zijn misschien niet zo goed voor je, en de prijzen voor tickets vallen anno 2023 ook niet mee. Toch heeft onderzoek aangetoond dat het bezoeken van festivals beter voor je gezondheid is dan je in eerste instantie zou verwachten.

Gezondheid

Uit onderzoek blijkt dat festivals gezondheidsvoordelen hebben. Dit kan grotendeels worden toegeschreven aan de intense fysieke activiteit tijdens een festival, vooral wanneer je helemaal opgaat in je favoriete muziek. Tijdens zo’n evenement verbrand je namelijk aanzienlijke hoeveelheden calorieën. Dit compenseert op zijn beurt de ongezonde snacks en talloze drankjes die je daar consumeert. Maar dit is niet de enige reden waarom festivals eigenlijk best gezond zijn.

Depressie

Er is overtuigend bewijs dat festivals de kans op depressie kunnen verkleinen. Je cortisollevels, ook wel bekend als het stresshormoon, dalen namelijk aanzienlijk tijdens een festival. Het is dus niet alleen mega gezellig, maar ook nog eens zeer gunstig voor je mentale welzijn. Met name de muziek brengt mensen samen en zorgt ervoor dat alle negatieve emoties even opzij worden gezet. Het ervaren van dat gevoel van saamhorigheid heeft een positieve impact op veel mensen. Dus als je nog opzoek was naar een goed excuus om een festivalticket te kopen: here you go!

Bron: Girlscene | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws