Pluizig haar? Met deze 5 tips kom je ervan af

Bye bye, frizzy hair

In de ochtend de deur uit gaan met perfect gestyled haar, om vervolgens op locatie te komen met een ontploft kapsel. Herkenbaar? Of het nu komt door de vochtige zomerlucht of door de manier waarop je je haar droogt: we got you. Met deze vijf tips kun je namelijk vaarwel zeggen tegen je pluizige haar.

1. Haar wassen

Natuurlijk willen we het liefst elke dag schoon en fris haar, maar toch is het beter om je haar niet elke dag te wassen. Het regelmatig wassen van je haar zorgt er namelijk voor dat je lokken geleidelijk uitdrogen, waardoor je sneller last krijgt van frizzy hair. Ons haar iets minder vaak wassen en een shampoo gebruiken zonder alcohol, siliconen en sulfaten, helpt al een heleboel. Deze ingrediënten drogen je haar namelijk alleen maar uit.

2. Haarmasker

Een andere effectieve methode om pluizig haar te bestrijden, is door wekelijks een haarmasker te gebruiken. Door dit te doen, wordt er meer vocht in je haar gebracht, waardoor het minder snel pluist. Het is belangrijk om het haarmasker daadwerkelijk een tijdje in je haar te laten zitten en niet meteen uit te spoelen. Op deze manier kunnen de waardevolle ingrediënten in het haarmasker optimaal hun werk doen.

3. Koud water

Oké, comfortabel is het misschien niet, maar je haar wassen met koud water kan daadwerkelijk helpen om pluizig haar te verminderen. We get it, in de winter is dit geen aantrekkelijke optie, maar wat je wel kunt overwegen is om je douchebeurt af te sluiten met koud water. Dit kan namelijk ook bijdragen aan het verminderen van jouw pluizige haar.

4. Kapper

Pluizig haar kan ook veroorzaakt worden door dode haarpunten, daarom is het extra belangrijk om deze puntjes goed te verzorgen. Als je nu naar je haar kijkt en merkt dat de punten er inderdaad droog uitzien, is het tijd om een bezoek te brengen aan de kapper. Zij kunnen je het beste adviseren en helpen om de dode haarpunten te behandelen.

5. Aanraken

Ten slotte raden we je aan om je haar zo min mogelijk aan te raken als het droog is. Klinkt als een uitdaging, maar het kan echt helpen bij het verminderen van pluizig haar. Met name als je krullend haar hebt kun je er het beste vanaf blijven zodra het droog is. Als je er met je vingers doorheen gaat, zal je haar sneller in de war raken met als resultaat: frizzy hair.

Bron: Girlscene | Beeld: Clueless

Laatste nieuws