Zo slecht is het om met nat haar te gaan slapen

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan.

Je doet het waarschijnlijk ook wel eens: direct na een warme douche je bed induiken. Hoewel slapen met natte haren – behalve een misvormde coupe de volgende dag – niet als een big issue wordt gezien, brengt het toch nadelige gevolgen met zich mee.

Verkoudheid?

Vaak wordt er beweerd dat slapen met natte haren een verkoudheid kan veroorzaken. Dit is niet helemaal waar, schrijft Marie Claire. Een verkoudheid wordt immers veroorzaakt door een virus. Slapen met natte haren in een koude omgeving zou je weliswaar wel sneller vatbaar kunnen maken voor het virus, maar een directe samenhang is er niet.

Beschadiging

Wat slapen met nat haar wél kan doen, is je glanzende lokken beschadigen. Je haar is namelijk extra kwetsbaar als het nat is en kan dan ook de nodige verzorging na een wasbeurt gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld beter als je je haren niet direct na het wassen kamt, maar ook zou je er goed aan doen om niet te veel druk op je natte coupe te leggen als je in bed ligt.

Als je geen zin hebt om je haar ’s avonds laat nog op te laten drogen, zorg er dan in ieder geval voor dat je haar handdoekdroog is voordat je je bed induikt. Een zijden kussensloop doet ook wonderen. Heb je de gewoonte om je haren voor het slapengaan in een staart te binden? Niet meer doen! Niet alleen zal je haar continu onder druk staan terwijl je slaapt, jouw lokken kunnen ook bekneld raken in je elastiekje, wat op z’n beurt weer voor haaruitval kan zorgen.

Bron: Marie Claire archief, Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws