Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Komt er een tweede seizoen van Goud Zuid?

Jamie en Gini Faber doen een boekje open.

De kijkcijfers van Goud Zuid kunnen helaas nog niet tippen aan die van The Real Housewives of Amsterdam, maar dat betekent zeker niet dat het slecht gaat met het realityprogramma. Volgens Jamie Faber liegen de streamingcijfers er niet om, zo vertelt ze in Realitea. De vraag is dan ook: komt er een tweede seizoen?

In gesprek

"We kunnen niks zeggen over een seizoen twee, maar zeggen ook geen nee... en ook geen ja", zegt Jamie lachend op de bank bij Fawry not Sawry – die daardoor al genoeg weet. "We zijn nog in gesprek", legt ze uit. Of er een tweede seizoen van Goud Zuid komt is dus nog even afwachten, maar het is in elk geval geen definitieve 'nee'. Fingers crossed!

Genoten

Jamie is samen met haar zusje Gini, die ook te zien is in de serie, te gast in Realitea. Daarin vertellen ze dat ze positief terugkijken op het programma en open staan voor een tweede seizoen. "Ik vond het heel leuk, ik kan niet anders zeggen. (…) Eigenlijk past op televisie zijn niet echt bij mij, dat is meer iets voor Jamie - die vindt dat leuker", zegt Gini. "Maar dit jaar dacht ik: ik ga overal 'ja' op zeggen en ik heb echt genoten." En dat geldt ook voor Jamie. "Ik heb ook echt genoten."

Kijkcijfers

"Ik denk dat dit een programma is dat meer voor het streamingpubliek is", zeggen de zusjes over de ietwat tegenvallende kijkcijfers. Goud Zuid is eerst een half jaar uitgesteld en vervolgens verplaatst van SBS6 naar Net5. Volgens de twins zeker geen voordeel. "Ik kijk zelf ook niet veel tv meer, of ik lag al te slapen – het was pas om half 11 te zien", aldus Jamie. Waarom de serie verplaatst is? "Anders zaten we tegenover het WK (…) en ze vonden het meer passen bij een vrouwenzender", denken ze. Wij hopen in elk geval op een tweede seizoen!

Bron: Realitea, RTL Boulevard | Beeld: Goud Zuid (William Rutten)