Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Florine Hofstee over heftige dagen na bevalling: ‘Huilend aan couveuse’

'Dat breekt je hart gewoon', vertelt de Echte Gooische Moeder.

De periode na haar bevalling zat Florine Hofstee allesbehalve op een blauwe wolk. Bij haar pasgeboren zoontje Don werd namelijk geelzucht geconstateerd. In de eerste aflevering van een gloednieuw seizoen Echte Gooische Moeders vertelt ze het heftige verhaal.

Grote zorgen

Het nieuwe seizoen van Echte Gooische Moeders is finally begonnen! Het belooft weer een serie vol grappige en ontroerende momenten te worden, en dat zien we al meteen in de eerste aflevering. Want terwijl de andere vier ladies druk bezig zijn met sporten en diëten, heeft Florine hele andere zaken aan haar hoofd. Zij is net bevallen van haar tweede zoontje, maar de kleine man had een moeilijke start. Florine en haar man Jeroen hebben zich dan ook grote zorgen gemaakt, zo vertelt ze. "De dagen na de bevalling zat ik helemaal op een blauwe wolk. En toen opeens bleek hij wat geel te zien."

Huilend aan couveuse

Uiteindelijk werd haar grootste nachtmerrie werkelijkheid toen de kleine Don werd opgenomen in het ziekenhuis. "Hij kreeg een infuus aan zijn handje en een kindje van twee dagen oud… Dat breekt je hart gewoon”, blikt ze terug. De kersverse ouders moeten noodgedwongen de hele week in het ziekenhuis blijven bij hun kleine spruit. Daar blijkt dat de lever van Don nog niet helemaal gerijpt is, waardoor hij te kampen heeft met geelzucht: “Jeroen en ik stonden gewoon echt te huilen aan de couveuse, zo spannend vonden we het."

Plat knuffelen

Gelukkig mocht het gezin na een week afscheid nemen van het ziekenhuis. Sindsdien gaat het goed met de kleine Don. "Hij is nog steeds superrelaxed, lief, slaapt goed en eet goed", aldus de trotse mom. "Ik kan hem echt niet meer wegdenken uit ons leven.” De andere Echte Gooische Moeders kunnen niet wachten om Don eindelijk te zien. Vooral Pauline kijkt er enorm naar uit: “Als iemand gek is op baby’s dan ben ik het wel, dus ik kan niet wachten om hem helemaal lekker plat te knuffelen", zegt ze.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld