Welke tas past bij welke gelegenheid?

Tassen zijn niet alleen praktisch, maar ook een belangrijk modeaccessoire. Als vrouw wil je graag voor elke gelegenheid een passende tas hebben die niet alleen bij je outfit past, maar ook functioneel is. Wij vertellen je graag meer over de verschillende soorten damestassen en welke tas het beste past bij welke gelegenheid. 

Clutch

Een clutch is een kleine tas die je in de hand draagt. Deze tas heeft geen schouderband, maar vaak wel een polsbandje. Het is een perfecte tas voor een avondje uit, zoals een chique diner of een (gala)feestje. Het formaat van de clutch is precies groot genoeg om je belangrijkste spullen, zoals sleutels, geld, telefoon en lippenstift, in kwijt te kunnen. Je legt hem gemakkelijk op je schoot, onder je stoel of achter je rug op de stoel. 

Shopper

Een shopper (ook wel een tote bag genoemd) is een grote tas die je over één schouder of in de hand draagt. Het is een praktische tas die ideaal is voor een dagje weg, zoals naar de dierentuin, het pretpark, een zwembad of een picknick. De tas biedt veel ruimte en is geschikt om veel spullen in mee te nemen, zoals eten, drinken, zonnebrandcrème, make-up, zwemspullen en zelfs een handdoek. Wel zo fijn alles in 1 tas meenemen. Neem zeker eens een kijkje naar de tassen van New Rebels, wij zijn fan! 

Crossbodytas

Een crossbodytas heeft een lang hengsel waarmee je de tas schuin over je lichaam kunt dragen. Hierdoor heb je je handen vrij en kun je de hele avond dansen en feesten zonder dat je last hebt van een tas die in de weg zit. Het hengsel is meestal verstelbaar in lengte, zodat je deze op de voor jou gewenste hoogte kunt dragen. Er zijn verschillende maten crossbodytassen, maar de kleinste tassen zijn vergelijkbaar in grootte met een clutch, maar bieden meer draagcomfort. Als je op zoek bent naar een crossbodytas voor dagelijks gebruik, kies dan voor een middelgrote tas waarin je al je belangrijke spullen kwijt kunt. 

Schoudertas

Een schoudertas is een wat grotere tas die over één schouder kan worden gedragen. Schoudertassen zijn er in veel verschillende maten en materialen. Deze biedt meer ruimte dan een clutch of een crossbodytas, waardoor je meer spullen kunt meenemen. Een schoudertas is handig als je een dagje weggaat, bijvoorbeeld naar een museum en daarna nog uit eten. Je ziet de schoudertas ook veel voorbijkomen bij jonge meiden. Een rugzak is nou eenmaal wat minder charming en vaak voelen ze zich dan net eventjes iets gracieuzer.  

Handtas

Een handtas is een tas die je in de hand draagt of over de arm hangt. Deze tas is ideaal voor dagelijks gebruik, zoals tijdens het boodschappen doen of voor als je naar je werk gaat. Er zijn verschillende maten handtassen verkrijgbaar, dus kies er één die groot genoeg is voor je belangrijkste spullen, maar niet te groot en onhandig om met je mee te dragen. Een handtas is ook een goede keuze als je een zakelijke afspraak hebt. Kies dan wel voor een neutrale kleur en vermijd tassen met felle kleuren of prints.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met New-Rebels.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws